Vasárnapi hirdetések 2024.04.07.

Húsvét 2. vasárnapja – 2024.04.07.

Az isteni irgalmasság vasárnapja

Szeretettel hirdetjük:

ERDŐKERTESI HIRDETÉSEK:

  • Hétfőn, április 8-án tartja Egyházunk Urunk születésének hírüladása (Gyümölcsoltó Boldogasszony) ünnepét. A Szentmise 18:30-kor kezdődik templomunkban.
  • Az Oratórium ezen a héten a megszokott időpontokban folytatódik. Szeretettel várjuk a gyerekeket, fiatalokat!
  • Jövő vasárnap, április 14-én a 9:30-as Szentmisén az erdőkertesi családos közösség vállal szolgálatot. Énekpróba a Szentmise előtt 7:45-től lesz a templomban. Szeretettel várunk mindenkit a Szentmisére és utána beszélgetésre, agapéra!
  • Hirdetjük a Kedves Testvéreknek, hogy szükségessé és sürgetővé vált a templomtetőn és a templom tornyán keletkezett sérülések javítása, valamint az ott lévő elöregedett anyagok cseréje, felújítása. Előzetes felmérés szerint a munkálatok kb. 2,4 millió Forintba kerülnének. Mivel ez egy igen nagy összeg, szükség lesz a Kedves Testvérek nagylelkű adományaira! Hogy a felújítás mielőbb megvalósulhasson, minden hónap 2. vasárnapjának (szombat este/vasárnap délelőtt) perselyadományait erre a célra fogjuk félretenni. Aki nagyobb pénzadománnyal is hozzá tud járulni a tetőfelújításhoz, Egyházközségünk számlaszámára (66000042-11026235) banki átutalással is adakozhat, a közlemény rovatba a „templomtető” megjegyzést írva. Adományaikat előre is nagyon köszönjük!

VERESEGYHÁZI ESEMÉNYEK:

  • Az emberi élet a fogantatással kezdődik. Nagyon sokan nem hajlandók szembesülni azzal, hogy ez nemcsak általában a hívő emberek álláspontja, de bizonyított tudományos tény is. A világunkban jelen lévő szociális bűnök egyik legszörnyűbb formája az abortusz, amely ugyan mindig jelen volt a történelem során, de az elmúlt hat-nyolc évtizedben vált ipari méretűvé az Istentől egyre inkább elszakadó, hanyatló társadalmakban. Többek között ezért jött létre Egyházunkban a lelki adoptálás mozgalma is, amelynek során gyakorlatilag bárki oltalmába vehet egy, már az anyaméhben is veszélyeztetett emberi életet. Ez kilenc hónapon át tartó, napi imádságot, és egyéb tetszés szerinti felajánlásokat jelent az elköteleződő részéről egy olyan gyermek érdekében, akinek nevét csak Isten ismeri. A veresegyházi Szentlélek Templomban a következő ünnepélyes fogadalomtétel április 8-án hétfőn, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén, a 18.30-kor bemutatandó szentmisében lesz. A magzati élet védelméért rendszeres imaórát is tartunk, amelyre minden hónap utolsó szombatján, a szentmise után kerül sor. A fogadalomtételre Illésfalvi Péternél lehet jelentkezni illesfalvi.peter@gmail.com, +36 30 940 6702.
  • Pénteken (ápr.12.) a veresegyházi 18:30-as Szentmise után lesz a Verbita Baráti Kör következő találkozója, Zoli atyával, a Szent Pio Otthonban. Szeretettel várnak mindenkit!
  • Május közepén lehetőség lenne a Veresegyházi Plébánián részt venni az elmúlt években is megszervezésre került Kísért Imádság Hete nevű személyesen kísért lelkigyakorlaton. A folyamatban levő Szentlélek-szeminárium miatt azonban ezt most csak akkor szervezzük meg, ha valóban van rá igény, vagyis elegendő számú résztvevő összegyűlne. Ezért kérjük, hogy aki részt venne 1 hónap múlva ezen a lelkigyakorlaton, jövő vasárnapig jelezze azt Wirth Beátának, vagy Bulik Erikának. Ez nem számít jelentkezésnek, pusztán előzetes igényfelmérés. Köszönjük! Elérhetőség: wirthbea@gmail.com
  • Idén nyáron a Szentlélek-templomban tart 3 napos lelkigyakorlatot a horvát származású Mijo Barada, július 19-21. között. A programra történő jelentkezés még nem indult el, erről időben fogjuk tájékoztatni a híveket. Az időpontot azért közöljük előre, hogy a nyári programok tervezésekor figyelembe tudják venni azok, akik szeretnének részt venni a lelkigyakorlaton. Bővebb információ Gebauer Balázstól kérhető. Elérhetőség: balazs@gebauer.hu