2024. március 31.

Húsvétvasárnap – 2024.03.31.

Urunk feltámadása

Szeretettel hirdetjük:

  • Ma éjjel (márc.31.) kezdődik nyári időszámítás, át kell állítani az órákat (hivatalosan hajnali 2:00-ről 3:00 órára), így húsvétvasárnap virradóra egy órával kevesebbet alhatunk. A vasárnapi ünnepi Szentmise 9:30-kor, ennek megfelelően kezdődik!
  • Húsvéthétfőn (ápr.1.) csak délelőtt 9:30-kor lesz Szentmise Erdőkertesen.
  • Az Oratórium a tavaszi szünet elmúltával folytatódik.
  • Csütörtökön (ápr.4.) a veresegyházi 18:30-as Szentmise után szentség-imádás lesz a betegekért, Zoli atyával. Szeretettel várnak mindenkit!
  • Jövő vasárnap lesz Irgalmasság vasárnapja. A szokásos vasárnapi miserend szerint: szombaton 18:00 órakor (előesti) és vasárnap 9:30-kor lesznek Szentmiséink.
  • Már most hirdetjük, hogy Urunk születésének hírüladása (Gyümölcsoltó Boldogasszony) ünnepét, amely idén a Nagyhétre esett, április 8-án hétfőn tartja Egyházunk. Akkor már, ismét a szokásos időpontban, 18:30-kor lesz Szentmise templomunkban.
  • Az emberi élet a fogantatással kezdődik. Nagyon sokan nem hajlandók szembesülni azzal, hogy ez nemcsak általában a hívő emberek álláspontja, de bizonyított tudományos tény is. A világunkban jelen lévő szociális bűnök egyik legszörnyűbb formája az abortusz, amely ugyan mindig jelen volt a történelem során, de az elmúlt hat-nyolc évtizedben vált ipari méretűvé az Istentől egyre inkább elszakadó, hanyatló társadalmakban. Többek között ezért jött létre Egyházunkban a lelki adoptálás mozgalma is, amelynek során gyakorlatilag bárki oltalmába vehet egy, már az anyaméhben is veszélyeztetett emberi életet. Ez kilenc hónapon át tartó, napi imádságot, és egyéb tetszés szerinti felajánlásokat jelent az elköteleződő részéről egy olyan gyermek érdekében, akinek nevét csak Isten ismeri. A veresegyházi Szentlélek Templomban a következő ünnepélyes fogadalomtétel április 8-án hétfőn, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén, a 18.30-kor bemutatandó szentmisében lesz. A magzati élet védelméért rendszeres imaórát is tartunk, amelyre minden hónap utolsó szombatján, a szentmise után kerül sor. A fogadalomtételre Bulik Erikánál lehet jelentkezni a sekrestyében, vagy Illésfalvi Péternél a megadott elérhetőségeken (illesfalvi.peter@gmail.com, +36 30 940 6702).