Vasárnapi hirdetések 2023. 12. 17.

Advent 3. „gaudete” vasárnapja – 2023.12.17.

Szeretettel hirdetjük:

  • December 17-én vasárnap este adventi hangversenynek ad otthont templomunk. A 18:00 órakor kezdődő egyórás programon hallhatjuk az ÉdenKertes együttest, a Lisznyai Szabó Gábor zeneiskola tanárainak és a Gödöllői Szimfonikus Zenekar művészeinek vonósnégyesét és Borbély Richárd színművész adventi műsorát. Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!
  • Továbbra is várjuk a hívek nagylelkű adományait a veresegyházi, őrbottyáni és erdőkertesi máltai otthonokban élő betegek megajándékozására. Főleg gyümölcsöt és édességet, valamint pénzadományt, amiből személyes ajándékot vásárolhatunk. Ha valaki szeretne csatlakozni a máltai otthonok látogatóihoz, vagy az erdőkertesi Gerencsér családot, vagy Tóth Zoltán atyát keresse fel.
  • Hétfőn reggel 6:00 órakor roráte Szentmise lesz templomunkban. Mindenkit szeretettel várunk!
  • A karácsony előtti gyóntatás december 21-én csütörtökön 19:00 órakor lesz Erdőkertesen. Bűnbánati liturgiát követően szentségimádás lesz a templomban dicsőítéssel, közben folyamatos gyóntatás lesz! Bátorítjuk a kedves Testvéreket, használják ki a lehetőséget a szentgyónás elvégzésére! Mindenkit szeretettel várunk!
    További gyóntatásoka héten: Őrszentmiklóson dec. 20. 18:00; Vácbottyánban dec. 22. 7:00; Veresegyház dec. 22. 17:00
    Veresegyházon dec. 23. 14:00.
  • Szeretettel hívunk mindenkit december 24-én délután 15:30-kor templomunkba, ahol rövid betlehemes játékot nézhetünk meg és közös énekléssel készülhetünk a szentestére. A körülbelül fél-háromnegyed órás időtartam alatt az angyalok zavartalanul készülődhetnek otthonainkban.
  • Ne feledkezzünk el arról, hogy Parancsolt ünnepeken, (=minden vasárnap és kötelező ünnepeken) részt kell vennünk Szentmisén az ünnep napján, vagy annak előestéjén! Nem vasárnapra eső kötelező ünnepek a karácsonyi időben: Karácsony (dec. 25.), Szűz Mária, Isten Anyja (jan. 1.), Vízkereszt (jan. 6.) ünnepe.
  • Idén Advent 4. vasárnapja december 24-ére esik, a szokásos vasárnapi miserend szerint szombat este 18:00 órakor és vasárnap délelőtt 9:30-kor lesznek Szentmiséink.
  • Urunk születésének ünnepe kötelező ünnep. December 24-én 24:00 órakor éjféli mise lesz, december 25-én, az ünnep napján pedig délelőtt 9:30-kor kezdődik a karácsonyi ünnepi Szentmise.
  • December 26-án, Szent István első vértanú ünnepén is lesz Szentmise templomunkban, szintén 9:30-kor.