Vasárnapi hirdetések 2023.12.03.

Advent 1. vasárnapja – 2023.12.03.

Szeretettel hirdetjük:

  • Adventben hétfői napokon, reggel 6:00 órakor lesznek roráte Szentmisék Erdőkertesen. Mindenkit szeretettel várunk!
    További rorátékVeresegyház: kedd, csütörtök, péntek, szombat: 6:00 órakor. Őrszentmiklós plébánia: szerda 6:00 órakor; Vácbottyán: péntek 6:00 órakor.
  • December 9-én szombaton adventi vásárt tart az önkormányzat a Szent István-parkban, ahol az egyházközségünknek is lesz asztala. Itt forró italt, zsíroskenyeret, süteményeket és esetleg házi gyártású kézműves termékeket szeretnénk kínálni, melyek bevételét karitatív célokra ajánljuk fel. Kérjük a testvérek felajánlását az asztal megtöltéséhez, valamint segítséget a kiszolgálásban, amit óránként szeretnénk váltani! Kérjük, hogy december 3-ig jelentkezzenek!
  • Urunk születése alkalmából várjuk a hívek nagylelkű adományait a veresegyházi, őrbottyáni és erdőkertesi máltai otthonokban élő betegek megajándékozására. Főleg gyümölcsöt és édességet, valamint pénzadományt, amiből személyes ajándékot vásárolhatunk. Ha valaki szeretne csatlakozni a máltai otthonok látogatóihoz, vagy az erdőkertesi Gerencsér családot, vagy Tóth Zoltán atyát keresse fel.
  • December 17-én vasárnap, adventi hangversenynek ad otthont templomunk. A 18:00 órakor kezdődő egyórás programon hallhatjuk az ÉdenKertes együttest, a Lisznyai Szabó Gábor zeneiskola tanárainak és a Gödöllői Szimfonikus Zenekar művészeinek vonósnégyesét és Borbély Richárd színművész adventi műsorát. Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!
  • Már most hirdetjük, hogy a karácsony előtti gyóntatás december 21-én csütörtökön 19:00 órakor lesz Erdőkertesen. Bűnbánati liturgiát követően szentségimádás lesz a templomban dicsőítéssel, közben folyamatos gyóntatás lesz! Használjuk ki a lehetőséget a szentgyónásra! Mindenkit szeretettel várunk!
    További gyóntatások – Veresegyház: dec. 23. 14:00; Őrszentmiklós: dec. 20. 17:30; Vácbottyán: dec. 22. 7:00.

VERESEGYHÁZI ESEMÉNYEK:

  • December 7-én csütörtökön Veresegyházon 18:30-kor szentségimádás lesz a betegekért.
  • December 8-án pénteken 18:30-kor összejövetelt tart a Verbita Baráti Kör a Szent Pio Otthonban.
  • December 8-án pénteken 19:00 órától énekes-gitáros dicsőítő szentségimádás lesz a veresegyházi Szentlélek-templomban. Minden kedves testvérünket szeretettel hívjuk és várjuk.
  • December 10-én vasárnap Dr. Fodor Réka, ismertebb nevén ‘Afréka’ tanúságtétellel egybekötött könyvbemutatót tart a Szentlélek templomban, a 9.30-as szentmise után. Az esemény középpontjában Réka közelmúltban elhunyt férjének, Greguss Sándor író-költőnek a héten megjelent ‘Megyek haza’ című könyve áll. A könyv ára 5400 Ft, de a helyszínen a korábban megjelent ‘Hang szól fentről’ (4500Ft) és ‘A hazaút talán’ (2800Ft) könyvekkel együtt akciósan a három könyv 10000 Ft-ért megvásárolható lesz. Szeretettel várjuk a kedves testvéreket!