Vasárnapi 2023.09.03.

Évközi 22. vasárnap – 2023.09.03.

Szeretettel hirdetjük:

  • Hétfőn (szept. 4.) 18:30-kor lesz Szentmise.
  • Folytatódik az Oratórium, csütörtök délután 16:00 órakor az alsósoknak és péntekenként 16:00 órától a felsősöknek és középiskolásoknak! Szeretettel várjuk a gyerekeket, fiatalokat!
  • Csütörtökön (szept. 7.) a 18:30-as Szentmise után gyógyító szentségimádás lesz a Szentlélek templomban. Szeptember 15-én pénteken 17:00 órától missziós összejövetel lesz a Pio Otthonban. Zoli atya szeretettel vár minden érdeklődőt!
  • Októbertől kezdődnek az óvodai hittan foglalkozások. Jelentkezni az óvodákban az óvó néniknél lehet szeptember végéig.
  • Jövő vasárnap (szept. 10.)egyházközségünkben Családi Napot szervezünk. A 9:30-as családos mise egyben „Veni Sancte” tanévnyitó Szentmise is lesz, ekkor lesz az iskolatáskák megáldása is. Ezért kérjük a gyerekeket, hogy erre a Szentmisére hozzák magukkal iskolatáskájukat, tanszereiket! Jó idő esetén a Szentmisét a szabadban tartjuk. A Szentmise után szeretetvendégségre, és változatos programokra várjuk a gyerekeket és felnőtteket egyaránt. A programok között szerepel: bibliai akadálypálya, közösségi tánc, kézműves- és társasjáték. Nagy szeretettel hívunk mindenkit!
  • Felkészítést indítunk Veresegyházon felnőttek számára keresztségre, elsőáldozásra, bérmálkozásra. A beszélgetéseket kedd esténként tartjuk a Szentlélek templomban. Azokat is várjuk, akik ezekben a szentségekben már részesültek, de szeretnék a hitüket elmélyíteni, jobban megismerni, hitbéli kérdésekről kötetlenül beszélgetni. Jelentkezni lehet Robi atyánál szeptember 11-ig. Kérjük a testvéreket, hogy erről szóljanak azoknak, akikhez ez az információ közvetlenül nem jut el, de érdekelheti őket a felkészítés! További részletek megtalálhatók a veresegyházi egyházközség honlapján.
  • A tavalyi elsőáldozásra készülő csoport első alkalma szeptember 11-én hétfőn 17:00 órakor lesz a Szentlélek templomban. A szülői értekezlet ennek a csoportnak, október 6-án 19:00 órakor a templom emeleti nagytermében lesz.
  • Egy új Elsőáldozásra Felkészítő Csoportot indítunk azoknak a gyermekeknek, akik idén kezdik meg a 3. osztályt az iskolában. Az első találkozó időpontja: november 6-án hétfőn 17:00-17:45 között lesz a Szentlélek templomban. Feltételként egy szülői értekezletet tartunk, október 20-án 19:00 órakor a templom emeleti nagytermében, amikötelező minden szülőnek, aki szeretné, hogy a gyermeke járjon a felkészítőre! Jelentkezési lapot a sekrestyében lehet kérni és kitöltve ugyanoda kérjük visszavinni.
  • Hirdetjük a szülőknek és a gimnazistáknak (9-12. osztályosoknak), hogy Jácinta nővér és csapata egy bérmálásra felkészítő csoportot indít, a találkozók csütörtök esténként lesznek 19:00 órától 20:30-ig. Az első október 12-i alkalomra várják a szülőket is! Jelentkezési lapot a sekrestyében lehet kérni és kitöltve oda kell visszahozni.
  • Zarándokutat szervezünk Medugorjébe október 19– i esti indulással és október 24-i reggeli órákban történő hazaérkezéssel. Szeretnénk a plébániáinkon szerveződő csoporttal csatlakozni, a Kemenes Gábor atya által vezetett zarándoklathoz. Az út várható költsége 30.000 Ft busz- és útiköltség és kb. 75 Euró szállásköltség. Jelentkezni 5000 Ft előleg befizetésével szeptember 15-ig lehet a plébániai irodán, a sekrestyékben, illetve email-en a veresegyhaziplebania@gmail.com címen. Az előleg befizethető átutalással is a plébánia számlájára. Ez esetben fontos külön feltüntetni a közlemény rovatban, hogy “medugorjei zarándoklat” Utazni érvényes útlevéllel illetve személyigazolvánnyal lehet. A jelentkezéshez kérjük megadni a nevet, lakcímet, az útiokmány számát, email-címet és mobil telefonszámot. Oda-és visszaútban egy éjszakát a buszon töltünk. Medugorjében három éjszakát alszunk szállodában egy fő étkezéssel.