Vasárnapi hirdetések 2023.08.20.

Szent István király – 2023.08.20.

Magyarország fővédőszentje

Szeretettel hirdetjük:

  • Augusztus 21-én hétfőn 18:30-kor lesz Szentmise.
  • Jövő vasárnap, augusztus 27-én a 9:30-as Szentmisén az erdőkertesi családos közösség vállal szolgálatot. Énekpróba a Szentmise előtt 7:45-től lesz a templomban. Szeretettel várunk Mindenkit a Szentmisére és utána beszélgetésre, agapéra!
  • Már most jelezzük, hogy szeptember 10-én vasárnap egyházközségünkben Családi Napot szervezünk. Jó idő esetén a 9:30-as Szentmisét a szabadban tartjuk, majd ezután szeretetvendégségre, és változatos programokra várjuk a gyerekeket és felnőtteket egyaránt. A programok között szerepel: biblia akadálypálya, közösségi tánc, kézműves és társasjáték. Nagy szeretettel hívunk mindenkit!
  • A tavalyi elsőáldozásra készülő csoport első alkalma szeptember 11-én hétfőn 17:00 órakor lesz a Szentlélek templomban. A szülői értekezlet ennek a csoportnak, október 6-án 19:00 órakor a templomban emeleti nagytermében lesz.
  • Egy új Elsőáldozásra Felkészítő Csoportot indítunk azoknak a gyermekeknek, akik idén kezdik meg a 3. osztályt az iskolában. Az első találkozó időpontja: november 6-án hétfőn 17:00-17:45 között lesz a Szentlélek templomban. Feltételként egy szülőit tartunk, október 20-án 19:00 órakor a templom emeleti nagytermében, ami kötelező minden szülőnek, aki szeretné, hogy a gyermeke járjon a felkészítőre! Jelentkezési lapot a sekrestyében lehet kérni és kitöltve ugyanoda kérjük visszavinni.
  • Hirdetjük a szülőknek és a gimnazistáknak (9-12. osztályosoknak), hogy Jácinta nővér és csapata egy bérmálásra felkészítő csoportot indít, a találkozók csütörtök esténként lesznek 19:00 órától 20:30-ig. Az első október 12-i alkalomra várjuk a szülőket is! Jelentkezési lapot a sekrestyében lehet kérni és kitöltve oda visszahozni.
  • Zarándokutat szervezünk Međugorjébe október 19-i esti indulással és október 24-i reggeli órákban történő hazaérkezéssel. Robi atya is tervezi részvételét a plébániánkon szerveződő csoportban, amely a Kemenes Gábor atya által vezetett zarándoklathoz csatlakozik. Az út várható költsége 30.000 Ft (busz- és útiköltség), és kb. 75 Euró szállásköltség. Jelentkezni 5000 Ft előleg befizetésével szeptember 15-ig lehet a plébániai irodán, a sekrestyékben, illetve a veresegyhaziplebania@gmail.come-mail címen. Az előleg befizethető átutalással is a plébánia számlaszámára: Veresegyházi Római Katolikus Egyházközség, 66000011-11058117. Ez esetben fontos külön feltüntetni a közlemény rovatban, hogy “međugorjei zarándoklat”.
    Utazni érvényes útlevéllel illetve személyigazolvánnyal lehet. A jelentkezéshez kérjük megadni a nevet, a lakcímet, az úti okmány számát, e-mail címet és mobiltelefonszámot. Aki igényli, annak számára csoportos utasbiztosítást tudunk kötni, melynek várható költsége az igénylők számától függően 2000-2500 Ft/fő. Kérjük egyértelműen jelezni, hogy kívánják-e a biztosítást igénybe venni, a biztosítás megkötéséhez szükség van a születési adatok megadására is. Oda- és visszaútban egy éjszakát a buszon töltünk. Međugorjében három éjszakát alszunk szállodában, egy főétkezéssel.
  • Felkészítést indítunk Veresegyházon felnőttek számára keresztségre, elsőáldozásra, bérmálkozásra. A beszélgetéseket kedd esténként tartjuk a Szentlélek templomban. Azokat is várjuk, akik ezekben a szentségekben már részesültek, de szeretnék a hitüket elmélyíteni, jobban megismerni, hitbéli kérdésekről kötetlenül beszélgetni. Jelentkezni lehet Robi atyánál szeptember 11-ig. Kérjük a testvéreket, hogy erről szóljanak azoknak, akikhez ez az információ közvetlenül nem jut el, de érdekelheti őket a felkészítés! További részletek megtalálhatók a veresi egyházközség honlapján.