Vasárnapi hirdetések 2023.08.13.

Évközi 19. vasárnap – 2023.08.13.

  • Nagyboldogasszony napja (Szűz Mária mennybevétele) parancsolt ünnep, vagyis kötelező a Szentmisén való részvétel az ünnep napján vagy annak előestéjén!
  • Augusztus 14-én hétfőn (Nagyboldogasszony) előesti Szentmise lesz 18:30-kor, augusztus 15-én kedden pedig, az ünnep napján este 18:00 órakor lesz az ünnepi Szentmise templomunkban.
  • Nagyboldogasszony napján (aug.15.) Veresegyházon reggel 6:00 órakor, Vácbottyánban este 18:30-kor lesz Szentmise.
  • Idén vasárnapra esik Szent István királynak, Magyarország Fővédőszentjének ünnepe. A szokásos vasárnapi miserend szerint: szombaton (aug.19.) 18:00 órakor előesti Szentmise lesz és vasárnap (aug.20.) pedig délelőtt 9:30-kor kezdődik az ünnepi Szentmise.
  • Már most jelezzük, hogy szeptember 10-én vasárnap egyházközségünkben Családi Napot szervezünk. Jó idő esetén a 9:30-as Szentmisét a szabadban tartjuk, majd ezután szeretetvendégségre, és változatos programokra várjuk a gyerekeket és felnőtteket egyaránt. A programok között szerepel biblia akadálypálya, közösségi tánc, kézműves és társasjáték. Nagy szeretettel hívunk mindenkit!
  • Zarándokutat szervezünk Međugorjébe október 19-i esti indulással és október 24-i reggeli órákban történő hazaérkezéssel. Rolik Robi atya is tervezi részvételét a plébániánkon szerveződő csoportban, amely a Kemenes Gábor atya által vezetett zarándoklathoz csatlakozik. Az út várható költsége 30.000 Ft (busz- és útiköltség), és kb. 75 Euró szállásköltség. Jelentkezni 5000 Ft előleg befizetésével szeptember 15-ig lehet a plébániai irodán, a sekrestyékben, illetve a veresegyhaziplebania@gmail.com e-mail címen. Az előleg befizethető átutalással is a plébánia számlaszámára: Veresegyházi Római Katolikus Egyházközség, 66000011-11058117. Ez esetben fontos külön feltüntetni a közlemény rovatban, hogy “međugorjei zarándoklat”.
    Utazni érvényes útlevéllel illetve személyigazolvánnyal lehet. A jelentkezéshez kérjük megadni a nevet, a lakcímet, az úti okmány számát, e-mail címet és mobiltelefonszámot. Aki igényli, annak számára csoportos utasbiztosítást tudunk kötni, melynek várható költsége az igénylők számától függően 2000-2500 Ft/fő. Kérjük egyértelműen jelezni, hogy kívánják-e a biztosítást igénybe venni, a biztosítás megkötéséhez szükség van a születési adatok megadására is. Oda- és visszaútban egy éjszakát a buszon töltünk. Međugorjében három éjszakát alszunk szállodában, egy főétkezéssel.