Vasárnapi hirdetések 2023.03.19.

Nagyböjt 4. „lætare” vasárnapja – 2023.03.19.

Szeretettel hirdetjük:

  • Hétfőn, március 20-ánSzent József főünnepe lesz, az ünnepi Szentmise 18:30-kor kezdődik.
  • Csütörtökön és pénteken 16:00 órától várjuk a gyerekeket az Oratóriumban!
  • Pénteken 18:00 órakor keresztút imádság lesz a templomban, szeretettel várunk Mindenkit!
  • Az emberi élet a fogantatással kezdődik. Nagyon sokan nem hajlandók szembesülni azzal, hogy ez nemcsak általában a hívő emberek álláspontja, de bizonyított tudományos tény is. A világunkban jelen lévő szociális bűnök egyik legszörnyűbb formája az abortusz, amely ugyan mindig jelen volt a történelem során, de az elmúlt hat-nyolc évtizedben vált ipari méretűvé az Istentől egyre inkább elszakadó, hanyatló társadalmakban. Többek között ezért jött létre Egyházunkban a lelki adoptálás mozgalma is, amelynek során gyakorlatilag bárki oltalmába vehet egy, már az anyaméhben is veszélyeztetett emberi életet. Ez kilenc hónapon át tartó, napi imádságot, és egyéb tetszés szerinti felajánlásokat jelent az elköteleződő részéről egy olyan gyermek érdekében, akinek nevét csak Isten ismeri. A veresegyházi Szentlélek Templomban a következő ünnepélyes fogadalomtétel március 25-én szombaton, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén, a reggel 7:00 órakor bemutatandó Szentmisében lesz. A magzati élet védelméért rendszeres imaórát is tartunk, amelyre minden hónap utolsó szombatján, a szentmise után kerül sor. A fogadalomtételre Bulik Erikánál lehet jelentkezni a sekrestyében, vagy Illésfalvi Péternél a megadott elérhetőségeken (illesfalvi.peter@gmail.com, +36 30 940 6702).
  • A tartós élelmiszereket még március 19-ig hozhatjuk el a templomba. De telefonos adományvonalon is bekapcsolódhatunk a Karitász segítő munkájába, ha hívjuk az 1356-os telefonszámot, hívásonként 500 forinttal segítünk.
  • Közeledik Húsvét ünnepe, amely az egyházi év és keresztény életünk középpontja. Ez a Nagyhét, Virágvasárnaptól–Húsvétvasárnapig, legyen egyházközségünk közös, ünnepi zarándoklata! Akik szívesen részt vennének a nagyheti szertartások különféle liturgikus szolgálataiban (felolvasás, éneklés, asszisztencia, stb.),a sekrestyében tudnak érdeklődni és feliratkozni. Készüljünk és ünnepeljünk együtt!
  • A Húsvét előtti gyóntatás március 31-én pénteken lesz. A keresztút imádság után közvetlenül, kb. 18:45-től zenés dicsőítéssel és szentségimádással egybekötött bűnbánati liturgiát tartunk, közben gyóntatás lesz. A gyóntatás addig tart majd, amíg lesznek gyónók. Használjuk ki a lehetőséget!
  • A Nagyheti mise- és szertartásrend már olvasható a hirdetőn és a honlapon.
  • Jövő vasárnap a Szentföld javára lesz gyűjtés.