Vasárnapi hirdetések 2023.03.12.

Nagyböjt 3. vasárnapja – 2023.03.12.

Szeretettel hirdetjük:

  • Hétfőn, március 13-án lesz Ferenc pápa megválasztásának 10. évfordulója. Ebből az alkalomból egy „Online Imalánc” is indult, amelyhez egyházközségi honlapunkon keresztül is lehet csatlakozni. Imádkozzunk a Szentatyáért, hogy Isten tartsa meg őt jó egészségben, erősítse meg őt hitben, reményben és szeretetben Egyházunk javára!
  • Hétfő este 18:30-kor lesz Szentmise.
  • Csütörtökön és pénteken 16:00 órától várjuk a gyerekeket az Oratóriumban!
  • Pénteken 18:00 órakor keresztút imádság lesz a templomban, szeretettel várunk Mindenkit!
  • Ha a nagyböjtben szívesen hoznád az élő Jézus elé vakságodat, nehézségeidet, terheidet, függőséged vagy botladozó lábad, halld meg a hívó szót a vak koldussal együtt: Bízzál, kelj fel, hív téged! Szeretettel várunk a zenés, egyben csendes, elmélkedő szentségimádásra március 18-án szombaton 19:00 órától az erdőkertesi templomba, hogy együtt induljunk Bartimeussal az Úr elé.
  • Jövő vasárnap, március 19-én, a 9:30-as Szentmisén a családos közösség vállal szolgálatot.A liturgikus szolgálatokkal kapcsolatban Uracs Miklóst és Szőnyi Jánost lehet keresni. Énekpróba a Szentmise előtt 7:45-tól lesz a templomban. Szent József ünnepéhez kapcsolódva köszöntjük az édesapákat is a Szentmisében, és minden édesapát és családját várunk az agapéra.
  • Mivel március 19. az idei nagyböjtben vasárnapra esik, ezért Szent József főünnepét másnap, hétfőn március 20-án tartja az Egyház. Az ünnepi Szentmise 18:30-kor kezdődik majd.
  • Az emberi élet a fogantatással kezdődik. Nagyon sokan nem hajlandók szembesülni azzal, hogy ez nemcsak általában a hívő emberek álláspontja, de bizonyított tudományos tény is. A világunkban jelen lévő szociális bűnök egyik legszörnyűbb formája az abortusz, amely ugyan mindig jelen volt a történelem során, de az elmúlt hat-nyolc évtizedben vált ipari méretűvé az Istentől egyre inkább elszakadó, hanyatló társadalmakban. Többek között ezért jött létre Egyházunkban a lelki adoptálás mozgalma is, amelynek során gyakorlatilag bárki oltalmába vehet egy, már az anyaméhben is veszélyeztetett emberi életet. Ez kilenc hónapon át tartó, napi imádságot, és egyéb tetszés szerinti felajánlásokat jelent az elköteleződő részéről egy olyan gyermek érdekében, akinek nevét csak Isten ismeri. A veresegyházi Szentlélek Templomban a következő ünnepélyes fogadalomtétel március 25-én szombaton, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén, a reggel 7:00 órakor bemutatandó Szentmisében lesz. A magzati élet védelméért rendszeres imaórát is tartunk, amelyre minden hónap utolsó szombatján, a szentmise után kerül sor. A fogadalomtételre Bulik Erikánál lehet jelentkezni a sekrestyében, vagy Illésfalvi Péternél a megadott elérhetőségeken (illesfalvi.peter@gmail.com, +36 30 940 6702).
  • Idén is járuljunk hozzá lehetőségeinkhez mérten tartós élelmiszerrel a Katolikus Egyház nagyböjti segélyakciójához! Ezt március 12-19. között tehetjük meg itt a templomban. Telefonos adományvonalon is bekapcsolódhatunk a Karitász segítő munkájába, ha hívjuk az 1356-os telefonszámot, hívásonként 500 forinttal segítünk.
  • Közeledik Húsvét ünnepe, amely liturgikus év és keresztény életünk középpontja. Ez a Nagyhét is, Virágvasárnaptól – Húsvétvasárnapig, legyen egyházközségünk közös, ünnepi zarándoklata! Akik szívesen részt vennének a nagyheti szertartások különféle liturgikus szolgálataiban (felolvasás, éneklés, asszisztencia, stb. ),a sekrestyében tudnak érdeklődni és feliratkozni. Készüljünk és ünnepeljünk együtt!