Vasárnapi hirdetések 2023.03.05.

Nagyböjt 2. vasárnapja – 2023.03.05.

Szeretettel hirdetjük:

  • Hétfő este 18:30-kor lesz Szentmise.
  • Csütörtökön és pénteken 16:00 órától várjuk a gyerekeket az Oratóriumban!
  • Pénteken 18:00 órakor keresztút imádság lesz a templomban, szeretettel várunk Mindenkit!
  • Gável Henrik atya, Jácinta nővér és az OST Közösség tagjai megújulási imaestet tartanak a Szentlélek templomban március 11-én, szombaton a 18:00 órai Szentmisében és azt követően. A Szentmise után folyamatos gyóntatás lesz. Szeretettel várják az erdőkertesieket is!
  • Szeretnénk szélesíteni azoknak a körét, akik Zoli atyát segítik a liturgiára, Szentmisére való eljutásban. Eddig mindössze egy-két család vett részt ebben a szolgálatban. Kérjük mindazokat, akik vállalni tudják, hogy autóval elhozzák és haza is viszik Zoli atyát, iratkozzanak fel a sekrestyében lévő táblázatba, a megadott időpontokra! Segítségüket, előre is köszönjük!
  • Már mindenki értesülhetett arról, hogy Ferenc pápa 2023. április 28-30. között apostoli látogatást tesz Magyarországon. A pápalátogatás készületi imádságát, amelyet a templomban minden Szentmisében elmondunk a Hívek Könyörgései között, a hátsó padokra kihelyeztük, szabadon elvihető! A pápalátogatás eseményeire előreláthatóan március közepétől lehet majd jelentkezni.
  • Ajánljuk a kedves Testvérek figyelmébe egyházközségi újságot és honlapunkat, ahol igyekszünk láthatóvá tenni az ünnepeinkkel kapcsolatos információkat és minden fontos plébániai és egyházi eseményt. Jelenleg letölthető a honlapról a ferencesek nagyböjti naptára, elolvashatóak püspökeink és Ferenc pápa üzenetei, csatlakozhatunk az Online Imalánchoz Ferenc pápa megválasztásának 10. évfordulóján… A pápalátogatással kapcsolatos tudnivalókat is folyamatosan közzétesszük majd!
  • Tegyünk tanúságot az irgalmas szeretet gyakorlásáról az idei Nagyböjtben is és lehetőségeinkhez mérten tartós élelmiszerrel járuljunk hozzá a Katolikus Egyház segélyakciójához! Erre a jövő heti vasárnapi szentmiséken és az azt követő héten lesz lehetőség, március 12-től 19-ig. Az adományokat a Katolikus Karitász juttatja majd el a rászorulókhoz. Telefonos adományvonalon is bekapcsolódhatunk a Karitász segítő munkájába: ha hívjuk az 1356-os telefonszámot, hívásonként 500 forinttal segítünk. „1% segítség, 100% szeretet.” Kérjük, hogy aki teheti, adója egy százalékával is támogassa a Katolikus Karitász szolgálatát: a Karitászt Támogató Alapítványt. Köszönjük a szegényeknek szánt adományaikat.
    https://vaciegyhazmegye.hu/hirek/5315/AZ-MKPK-KORLEVELE-A-2023-EVI-NAGYBOJTI-TARTOSELELMISZER-GYUJTESROL.html