Vasárnapi hirdetések 2023.02.12.

Évközi 6. vasárnap – 2023.02.12.

Szeretettel hirdetjük:

  • Jövő hétfőtől, február 13-tól – Jézus Szent Arcának ünnepét (febr. 21.) megelőzően – kilenc napon át imaórát tartanak Jézus Szent Arcának tiszteletére a békéért Veresegyházon a Szentlélek templom kápolnájában. Békéért a szíveinkben, családjainkban, hazánkban és a világban. Az imakilenced hétfőtől szombatig 17:45-től lesz, vasárnap pedig 17:15-től 17:45-ig. Hívjuk és várjuk a testvéreket a közös imára!
  • Hétfő este 18:30-kor lesz Szentmise Erdőkertesen.
  • Csütörtökön és pénteken délután 4 órától várjuk a gyerekeket az Oratóriumban!
  • Jövő pénteken,február 17-én 17:00 órától lesz a veresegyházi Pio Otthon ebédlőjében a Missziós találkozók következő alkalma Ezeken az alkalmakon hallhatunk és beszélgethetünk az egyház missziós tevékenységéről, a mi egyéni és közösségi küldetésünkről, arról, hogy hogyan tudunk részt venni az egyház missziójában. Minden alkalommal van Szentírás-olvasás, és -magyarázat, valamint ima az egyház missziójáért. A jövő pénteki alkalomra Budatétényből is érkeznek verbita atyák és testvérek. Zoli atya velük együtt szeretettel várja az érdeklődőket!
  • Jövő vasárnap, február 19-éna 9:30-as Szentmisén az erdőkertesi családos közösség vállal szolgálatot.A liturgikus szolgálatokkal kapcsolatban Uracs Miklóst és Szőnyi Jánost lehet keresni. Énekpróba a Szentmise előtt 7:45-tól lesz a templomban.
    A Szentmise keretében papi áldásban részesülnek azok a jubiláló házasok, akik 2023-ban ünneplik házasságuk kerek (minden ötödik) évfordulóját. Szeretettel várjuk a jubiláló házaspárokat a Szentmisére, és utána agapéra!
  • Szeretnénk szélesíteni azoknak a körét, akik Zoli atyát segítik a liturgiára, Szentmisére való eljutásban. Eddig mindössze egy-két család vett részt ebben a szolgálatban. Kérjük mindazokat, akik vállalni tudják, hogy autóval elhozzák és haza is viszik Zoli atyát, iratkozzanak fel a sekrestyében lévő táblázatba, a megadott időpontokra! Segítségüket, előre is köszönjük!
  • Ha van a Kedves Testvérek családjában, ismerősi körében olyan idős vagy súlyos beteg, akit állapota miatt nem tudtak elhozni a templomba, de szeretné felvenni a betegek szentségét, kérjük, jelezzék a sekrestyében névvel, címmel és elérhetőséggel! Ők majd március első péntekjén otthonaikban részesülhetnek a betegek szentségében.
  • Már most hirdetjük, hogy Hamvazószerdán (február 22.) 18:00 órakor lesz Szentmise templomunkban. A Keresztút imádságok is, – majd nagyböjt péntekjein – 18:00 órakor kezdődnek.
  • Biztatjuk a Kedves Testvéreket, hogy csatlakozzanak a törökországi és szíriai földrengés áldozatait mentő és segítő összefogáshoz! A Magyar Máltai Szeretetszolgálat 1350-es számán hívásonként 250 forinttal, a Katolikus Karitász 1356-os adományvonalának hívásával pedig 500 forinttal segíthetnek, emellett átutalással ésonline adományozással is eljuttathatják támogatásukat ezen szervezetek honlapjain! (maltai.hu karitasz.hu)
  • Házaspároknak szervez lelkigyakorlatot a Chemin Neuf Közösség, ahová minden párt hívnak, ha van, akkor gyermekeikkel együtt. Az egyhetes program július 2-8. között lesz, Bodrogolasziban, egy csodálatos helyen. A párokra előadás, sok páros idő és rengeteg közös élmény vár, a gyermekekre korosztályok szerint várnak változatos programok. Már csak kevés szabad hely maradt!!! Bővebb információ az interneten. A keresőbe azt írják “Kána hét 2023”.