Vasárnapi hirdetések 2022.10.02.

Évközi 27. vasárnap – 2022.10.02.

Szeretettel hirdetjük:

  • Hétfőn 18:30-kor lesz Szentmise templomunkban, előtte gyóntatás lesz.
  • Szeretettel hívunk minden középiskolás-egyetemista korú fiút és lányt, a nekik tartott alkalmakra. Ezeken az alkalmakon a játéké a főszerep, hogy azon keresztül megismerhessék egymás. Szeretnénk, ha egy olyan erős közösség alakulna ki, melyre az élet viharaiban bázisként tekinthetnek az ifik, mely közösség kísérheti Őket a sulis éveiken, és remélhetőleg utána is. A foglalkozás tervezett ideje hétfő 17:30-20:30, de ez az órarendek függvényében még változhat.
  • A héten elkezdődnek az óvodai katolikus hittan foglalkozások is. A Szőlőfürt Református Óvodában hétfőn (okt. 3.) 15:30-kor, a Ki akarok nyílni Óvodában pedig szerdán (okt. 5.) 15:00 órakor lesz az első foglalkozás.
  • Az Oratórium az 1-2-3. évfolyamnak csütörtök délután 16:00 órakor, a 4-5-6. évfolyamnak pénteken 16:00 órakor, a legnagyobbaknak, a 7-10. évfolyamnakpedig péntek 17:00 órakor kezdődik. Szeretettel várjuk a gyerekeket, fiatalokat!
  • Szeretettel hirdetjük, hogy a vasárnap 9:30-as szentmise ideje alatt a templom melletti plébániaépületben a gyerekek számára létrehoztunk egy gyereksarkot, ahol a kicsi és nagyobb gyerekek játszhatnak, a szülők számára pedig kihangosítva hallható a mise. Szeretettel látjuk itt a kisgyerekes családokat.
  • Jövő vasárnap (okt. 9-én) a 9:30-as szentmisén az erdőkertesi családos közösség vállal szolgálatot. Bíztatunk ugyanakkor mindenkit, jelentkezzen bátran felolvasónak, írjon személyes könyörgést, kapcsolódjon be ministránsként az oltár körüli, illetve énekhanggal vagy hangszerrel a zenei szolgálatba. Énekpróba közvetlenül a szentmise előtt 7:45-tól lesz a templomban. A könyörgésekkel kapcsolatban Szőnyi Jánost, a zenei szolgálattal kapcsolatban Uracs Miklóst lehet keresni a sekrestyén keresztül. Az alkalom után mindenkit várunk szeretettel egy szeretetvendégségre, beszélgetésre a közösségi teremben, jó idő esetén az udvaron.
  • A verbita missziósok szeretettel hívnak mindenkit a Világmisszió Országos Ünnepére, amely 2022. október 8-án szombaton 9:00-16:00 óra között kerül megrendezésre a budapesti Názáret Missziósház udvarán. Részletek a kitett plakáton olvashatóak.
  • Megkezdődött a NÉPSZÁMLÁLÁS Magyarországon. Ez nagyon fontos esemény a magyar katolikusok számára is. A püspöki konferencia arra buzdít mindenkit, hogy a népszámlálás alkalmával bátran vallja meg hitét és a Katolikus Egyházhoz való tartozását. A népszámlálás első szakasza október 16-ig tart, amikor online lehet kitölteni a kérdőívet. Mivel a kérdőívet az egy háztartásban élőkre vonatkozóan kell kitölteni, így a fiatalabbak tudnak segíteni az idősebbeknek a kitöltésben!
    Azok, akik egyedül élnek, nem jártasak az internet-használatban, vagy nincs internetük és segítségük az otthoni kitöltéshez, kérjük, hogy jelentkezzenek most, de legkésőbb október 9-ig a sekrestyében, mert nekik igyekszünk majd segítséget nyújtani! Amennyiben lesz rá igény, számukra október 16-án vasárnap, a 9:30-as Szentmise után itt a templomnál is lesz lehetőség a kérdőív kitöltésére. Az értesítő levelet, amely a kitöltéshez szükséges kódot tartalmazza, feltétlenül hozzák magukkal, mert ez a népszámlálási kérdőív kitöltéséhez nélkülözhetetlen!