Vasárnapi hirdetések 2022.06.12.

Szentháromság vasárnapja – 2022.06.12.

Szeretettel hirdetjük:

  • Hétfőn (jún.13.) 18:30-kor lesz Szentmise.
  • Szeretettel várjuk az alsósokat csütörtök délután 4 órakor, a felsősöket pedig péntek délután 4 órakor az Oratóriumban!
  • Június 18-án Úrnapja szombatján az esti Szentmise utáni csendes Szentség-imádást mi is a békéért ajánljuk fel! Szeretettel várunk mindenkit közös imára!
  • Szintén június 18-án, „Krisztus a forrás” címmel dicsőítő Szentségimádás lesz a Szentlélek templomban 20:00 órától. Az alkalmat Gável Henrik atya vezeti, a zenei szolgálatot az Eucharist zenekar látja el. Egész idő alatt lesz gyónási lehetőség is. Ajánljuk a kedves Testvérek figyelmébe!
  • Június 19-én, Úrnapján a Szentmise reggel 8:00 órakor kezdődik, utána lesz a körmenet a templomkertben. Négy család készíti az úrnapi oltárokat, de kérjük a kedves Testvérek segítségét is: virágadományokat, pénzadományokat és az oltárok cipeléséhez, össze- és szétszereléséhez erős embereket várunk. Reggel 6:00 órakor lesz kapunyitás. Aki bármiben tudna segíteni, kérjük, jelezze most a sekrestyében vagy az oltárkészítő családoknál! Köszönjük!
  • Június 24-én pénteken Jézus Szent Szíve főünnepén van a Templomunk búcsúnapja, egyúttal hálát adunk a tanév folyamán az egyházközségben és az iskolákban kapott kegyelmekért is! . Az ünnepi Szentmise 18:00 órakor kezdődik, amelyet Tóth Zoltán verbita atya fog bemutatni. A Szentmise után természetesen agapé is lesz, amelyhez minden segítséget, felajánlást szívesen fogadunk! Segítségüket előre is nagyon köszönjük, és szeretettel várunk minden közösséget együtt-ünneplésre, hálaadásra!
  • Váci Egyházmegye Családtalálkozója 2022. július 2-án Veresegyházon kerül megrendezésre. Ajánljuk a kedves Testvérek figyelmébe a Családtalálkozó honlapját – www.csaladtalalkozo.hu – ahol sok információt találhatnak a rendezvénnyel kapcsolatban, és lehet regisztrálni az eseményre!
  • Június 18-án szombaton este 6 órakor tanévvégi táncházat és nyáresti pikniket szerveznek a veresegyházi városi múzeum udvarán. Lesz kézművesfoglalkozás a gyermekeknek, tánc és énektanítás, élőzene, tábortűz, tűzugrás és helyben sütött kenyérlángos is. Szeretnék, ha környékbeli közösségeknek lenne lehetősége kötetlen találkozásra, beszélgetésre, kikapcsolódásra ezen az alkalmon. Várnak mindenkit szeretettel kicsiket és nagyokat, szülőket és nagyszülőket egyaránt.
  • A MKPK életvédő napot szervez. Ezen a napon, egyazon időben az ország összes egyházmegyéjében levetítik a Váratlan élet c. amerikai játékfilmet. A történet középpontjában az életvédelem áll, kendőzetlen valósággal mutatja be az abortuszt és annak következményeit, de Isten irgalmát is erősen sugallja. A vetítés időpontja egyházmegyénkben: 2022. június 24., péntek 18.00; Vác, Apor Vilmos Katolikus Főiskola (2600 Vác, Schuszter Konstantin tér 1-5., II. János Pál pápa terem) A belépés ingyenes! A filmet magyar szinkronnal vetítik. A vetítést követően rövid kerekasztal-beszélgetés lesz.