Vasárnapi hirdetések 2022.01.02

Karácsony utáni 2. vasárnap – 2022.01.02.

Szeretettel hirdetjük:

  • Január 3-án, hétfőn 18:00 órától gyóntatás, 18:30-tól Szentmise, 19:00 órától felnőtt katekézis lesz.
  • Január 6-án csütörtökön, Urunk megjelenése, közismertebb nevén, Vízkereszt ünnepe lesz, mely Egyházunkban parancsolt ünnep. Tartsuk lelkiismereti kötelességünknek a szentmisén való részvételt, amely 18:00 órakor kezdődik. Vízkereszthez kapcsolódó szép hagyomány a Házszentelés szertartása. Kérjük, aki szeretné házát, lakását megszentelni, jelezze szándékát a sekrestyében, név, cím és telefonszám megadásával, vagy a rolik.robert@vaciegyhazmegye.hu e-mail címen.
  • Szeretettel várjuk a gyerekeket az Oratóriumba! Az alsósokat csütörtökön délután 4 és 5 óra között, a felsősöket pedig pénteken 5 és 6 óra között! Maszkot mindenki hozzon magával!
  • Január 9-én, a vasárnap reggel 8:00-as szentmisén az erdőkertesi családos közösség vállal szolgálatot. Biztatunk ugyanakkor mindenkit, jelentkezzen bátran felolvasónak, írjon személyes könyörgést, kapcsolódjon be ministránsként az oltár körüli, illetve énekhanggal vagy hangszerrel a zenei szolgálatba. Énekpróba január 8-án szombaton 16:30-tól lesz a közösségi teremben. A könyörgésekkel kapcsolatban Szőnyi Jánost, a zenei szolgálattal kapcsolatban Uracs Miklóst lehet keresni a sekrestyén keresztül. Az alkalom után mindenkit várunk szeretettel egy szeretetvendégségre, beszélgetésre a közösségi teremben.
  • Buzdítjuk a kedves testvéreket, hogy az új esztendőben is mondassanak szentmiséket élőkért és holtakért egyaránt.
  • Kérünk minden önálló keresettel rendelkező testvérünket, hogy az új esztendőben is rendezzék önkéntes egyházközségi hozzájárulásukat! Egyházközségünk önálló gazdálkodási szervezet is egyben, és csak saját magunkra számíthatunk. Egyházadójukat elektronikus úton, banki átutalással is rendezhetik, vagy készpénzes befizetéssel a sekrestyében. Köszönjük mindazoknak, akik eddig is fontosnak tartották közösségünk anyagi támogatását.
  • Kérjük azokat a jegyespárokat, akik ebben az esztendőben kívánnak egyházi házasságot kötni január végéig jelentkezzenek a sekrestyében vagy a plébánián!
  • A 2022-es év első hangversenye a veresegyházi Szentlélek templomban január 8-án 19 órakor „Hangverseny Vízkeresztkor” címmel lesz. Közreműködnek Szemere Zita és Farkas András operaénekesek, a Veresegyházi Fabriczius József Általános Iskola Gyermekkara, vezényel Énok-Nagy Levente, Ella István orgona. Műsoron J.S. Bach, G. Caccini, W.A. Mozart, F. Schubert, Ch. Gounod, C. Franck művei.