Vasárnapi hirdetések 2021.03.28.

Az Erdőkertesi Római Katolikus Egyházközség Hirdetései

Virágvasárnap – 2021.03.28.

Urunk szenvedésének vasárnapja

Szeretettel hirdetjük:

  • A Váci Egyházmegyében a koronavírus járvány harmadik hulláma miatt meghirdetett veszélyhelyzetben a március 5-i rendelkezések visszavonásig, és a húsvéti ünnepek idején is érvényesek.

A templomok, mint a lelki feltöltődés és imádság helyei különösen is fontosak, ezért templomainkat nem zárjuk be. … A nyilvános istentiszteletek 2021. március 8., hétfőtől az egyházmegye egész területén szünetelnek. Egyetlen kivétel a temetés, amelyet egyszerű formában, röviden, maximum 50 fő részvételével lehet megtartani, hacsak a hatóságok ennél kisebb létszámot nem írnak elő.

-A híveket pedig arra bátorítjuk, hogy otthonról az interneten vagy a tömegtájékoztatás eszközein kapcsolódjanak be a szent cselekményekbe.

-A vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alóli felmentést minden hívő visszavonásig megkapja.

***

  • Vasárnaptól (március 28-tól) az élő szentmise-közvetítések után fél órán keresztül lehetőség van áldozásra Veresegyházon a Szentlélek templom előtt, szabad téren, tehát most vasárnap 9.30-ig tart az áldoztatás.
  • Az élő szentmise-közvetítések már nemcsak a Szentlélek-templom FB oldalán, hanem a VVTV youtube csatornáján is elérhetőek lesznek.
  • 2021. március 29-én hétfőn 17:00 órától lesz a húsvét előtti gyóntatás Erdőkertesen, amelyre szabad téren kerül sor.

https://erdokertes.vaciegyhazmegye.hu/