Vasárnapi hirdetések 2021.01.31.

Évközi 4. vasárnap – 2021.01.31.

Szeretettel hirdetjük:

  • Felhívjuk a kedves testvérek figyelmét a nagykilenced elvégzésének lehetőségére, vagyis az elsőpénteki szentáldozásra, melyet szükség esetén, meg kell, hogy előzzön a szentgyónás is. Ezt a gyónási alkalmat szeretnénk biztosítani, hétfőn, az esti mise előtt. Este 6 órától szentgyónási lehetőség lesz a közösségi teremben.
  • Hétfőn 18:30 órakor lesz Szentmise templomunkban.
  • Február 2-án, kedden lesz Urunk bemutatásának ünnepe, közismertebb nevén Gyertyaszentelő Boldogasszony. Aki használ otthonában gyertyákat, az hozza el azokat a jövő szombati vagy vasárnapi szentmisékre, hogy megáldhassuk.
  • A pandémia miatt, egy püspöki rendelkezés értelmében egy időre el kell halasztanunk a betegek kenetének ünnepélyes kiszolgáltatását, amely a februári betegek világnapján lenne aktuális. Ettől függetlenül azonban, egyénileg fölvehető ez a szentség, a szentgyónás kötelezettségével. Aki ismer olyan idős, vagy valamely betegségben szenvedő testvérünket, aki igényli, hogy Robi atya otthonában meglátogassa, kérjük, jelezze a sekrestyében név, cím és telefonszám megadásával.
  • Aki iskolai felvételhez plébánosi ajánlást kér, ezzel kapcsolatban először keresse meg a hitoktatóját, mert vele egyeztetve készülnek el az ajánlások. Kérjük a kedves híveket, hogy ne halasszák az utolsó pillanatra a kérést, mert akkor nem biztos, hogy határidőre ki tudjuk adni az ajánlást.
  • Kérjük minden önálló keresettel rendelkező testvérünket, hogy ebben az esztendőben is rendezzék önkéntes egyházközségi hozzájárulásukat! Egyházközségünk önálló gazdálkodási szervezet is egyben, és csak saját magunkra támaszkodhatunk. Az egyházadót készpénzben a sekrestyében, vagy banki átutalással is befizethetik egyházközségünk bankszámlájára.
  • Buzdítjuk a kedves testvéreket, hogy az új esztendőben is mondassanak szentmiséket élőkért és holtakért egyaránt!
  • Akik 2021-ben kívánnak házasságot kötni templomunkban vagy a veresegyházi Szentlélek templomban, január 31-ig jelentkezzenek a sekrestyében vagy a veresegyházi plébánián!

Továbbra is kérjük mindenkitől a járványügyi rendelkezések betartását:

így azegymástól való biztonságos távolság megtartását, ami legalább 1,5 métert jelent. Ez a templomban kiemelten is fontos!

A szertartások és más alkalmak során különösen zárt térben, most kerüljük az éneklést is.

A Szentmiséken továbbra is kötelező amaszk használata – a száj és orr eltakarásával; kötelező minden közvetlen érintkezés kerülése: bőrkontaktus, kézfogás, ölelés.

Kézfertőtlenítés után, az áldoztatáskizárólag kézbe történhet! Vigyázzunk egymásra!