Vasárnapi hirdetések 2021.01.17.

Évközi 2. vasárnap – 2021.01.17.

Szeretettel hirdetjük:

  • Az idei Ökumenikus Imahét a Krisztus-hívők egységéért, Veresegyházon január 18 és 22 között kerül megrendezésre. Szeretettel hívjuk és várjuk a kedves híveket a 18:00 órakor kezdődő imaalkalmakra. Hétfőn, szerdán és pénteken a Szentlélek templomban, kedden és csütörtökön pedig a református templomban lesznek istentiszteletek egy-egy lelkipásztor igehirdetői szolgálatával.
  • Hétfőn (január 18.)ezért nem este, hanem reggel 7:00 órakor lesz Szentmise templomunkban!
  • Szerdán (január 20.) este Egyházközségünk is becsatlakozik az Ökumenikus Imahét folyamatába. Szeretettel hívjuk és várjuk a kedves testvéreket az erdőkertesi református templomba ökumenikus istentiszteletre 18:00 órakor, ahol Rolik Róbert plébános atya hirdeti Isten Igéjét.
  • Aki iskolai felvételhez plébánosi ajánlást kér, ezzel kapcsolatban először keresse meg a hitoktatóját, mert vele egyeztetve készülnek el az ajánlások. Kérjük a kedves híveket, hogy ne halasszák az utolsó pillanatra a kérést, mert akkor nem biztos, hogy határidőre ki tudjuk adni az ajánlást.
  • Kérjük minden önálló keresettel rendelkező testvérünket, hogy ebben az esztendőben is rendezzék önkéntes egyházközségi hozzájárulásukat! Egyházközségünk önálló gazdálkodási szervezet is egyben, és csak saját magunkra támaszkodhatunk. Az egyházadót készpénzben a sekrestyében, vagy banki átutalással is befizethetik egyházközségünk bankszámlájára.
  • Buzdítjuk a kedves testvéreket, hogy az új esztendőben is mondassanak szentmiséket élőkért és holtakért egyaránt!
  • Akik 2021-ben kívánnak házasságot kötni templomunkban vagy a veresegyházi Szentlélek templomban, január 31-ig jelentkezzenek a sekrestyében vagy a veresegyházi plébánián!

Továbbra is kérjük mindenkitől a járványügyi rendelkezések betartását:

így azegymástól való biztonságos távolság megtartását, ami legalább 1,5 métert jelent. Ez a templomban kiemelten is fontos!

A szertartások és más alkalmak során különösen zárt térben, most kerüljük az éneklést is.

A Szentmiséken továbbra is kötelező amaszk használata – a száj és orr eltakarásával; kötelező minden közvetlen érintkezés kerülése: bőrkontaktus, kézfogás, ölelés.

Kézfertőtlenítés után, az áldoztatáskizárólag kézbe történhet! Vigyázzunk egymásra!