Vasárnapi hirdetések 2020.11.01. regi

MINDENSZENTEK

2020.11.01.

Szeretettel hirdetjük:

  • A temetői közös imádság és sírkőszentelés november 1-jén közvetlenül vasárnap reggeli Szentmise után kb. 9:00 órától lesz.
  • Hétfőn, Halottak napján 18:30-kor lesz Szentmise.
  • A Szentmise után folytatódik a felnőtt hittan Robi atyával, a közösségi teremben. Szeretettel várunk minden érdeklődőt!
  • Ebben az évben, a világjárvány okozta helyzetben, az elhunyt hívek javára szolgáló teljes búcsú elnyerésének lehetőségét Ferenc pápa meghosszabbítja egész november hónapra, úgy alkalmazva az ehhez szükséges feltételeket, hogy a keresztény nép védve legyen:
  1. A november 1–8. közötti időszak egyes napjaira megengedett teljes búcsú – melyet azok nyerhetnek el, akik temetőt látogatnak és legalább lélekben imádkoznak az elhunytakértáthelyezhető a hónap más napjaira is. Az egyes hívő szabad választására van bízva, hogy melyik lesz ez a nyolc nap, és nem szükséges, hogy ezek a napok egymást kövessék.
  2. A halottak napjához, november 2-hoz kötött teljes búcsú – melyet azok nyerhetnek el, akik templomot vagy kápolnát látogatnak és ott elimádkozzák a Miatyánkot és a Hiszekegyetnemcsak ezt a napot megelőző vagy követő vasárnapra, illetve mindenszentek főünnepére helyezhető át, hanem az egyes hívő szabad döntése alapján, november hónap bármely más napjára is.
  3. Akik súlyos okból nem hagyhatják el otthonukat szintén elnyerhetik a teljes búcsút. Ennek előfeltétele, hogy lélekben egyesüljenek a többi hívővel, szakadjanak el a bűntől és álljon szándékukban, hogy az első lehetséges alkalommal teljesítsék a három megszokott feltételt (gyónás, szentáldozás és a Szentatya szándékára való ima).

Választhatják azt is, hogy elmélkednek egy-egy olyan szentírási szakaszról, amely szerepel a megholtakért végzett liturgia szövegei között.* Illetve élhetnek azzal a lehetőséggel is, hogy valamilyen irgalmas cselekedetet végeznek, felajánlva Istennek saját életük fájdalmait és viszontagságait.

Az Apostoli Penitenciária dekrétuma a halottakért felajánlható búcsúkról