Vasárnapi hirdetések 2020.03.15.

Nagyböjt 3. vasárnapja – 2020.03.15.

~Hétfőn 17:30 órakor Szentmise, szerdán 17:30 órakor igeliturgia lesz, pénteken 18:00 órakor pedig keresztutat imádkozunk.

~A keddi missziós imaóra, a felnőtt hittan, a szerdai énekpróba és a pénteki oratórium alkalmai elmaradnak. Az újrakezdés időpontját később hirdetjük.

~Akik szívesen részt vennének a nagyheti szertartások különféle liturgikus szolgálataiban, mint pl.: asszisztencia, felolvasás, adományvivés, éneklés, stb. a sekrestyében érdeklődhetnek, illetve jelentkezhetnek!

~Fábry Kornél atya március 21. szombatra meghirdetett előadása elmarad!

~Tegyünk tanúságot az irgalmas szeretet gyakorlásáról az idei nagyböjtben is, és lehetőségeinkhez mérten tartós élelmiszerrel járuljunk hozzá a Katolikus Egyház segélyakciójához március 22-ig. Emellett, telefonos adományvonalon is bekapcsolódhatunk a Karitász segítő munkájába. Ha hívjuk a 1356-os telefonszámot, hívásonként 500 forinttal segítünk.

~A koronavírus miatt meghirdetett veszélyhelyzetben a templomok, mint a lelki feltöltődés és imádság helyei különösen is fontosak. Templomainkat nem zárjuk be, mégis felelősen és körültekintően kell eljárni. Kérjük, hogy aki betegnek érzi magát, önmaga és mások védelmében érezze lelkiismereti kötelességének, hogy mielőbb orvoshoz forduljon, és ne menjen közösségbe. Különösen is figyeljünk idősebb embertársainkra.

~Tekintettel a kialakult helyzetre, távol lehet maradni a vasárnapi szentmiséről, ez különösen az idősebbekre vonatkozik. Ebben az esetben igyekezzünk vagy a médián keresztül követni valamelyik szentmisét, vagy imával, lelki olvasmánnyal megszentelni a vasárnapot. Ezzel együtt Veresegyházon, Erdőkertesen és Őrbottyánban a szokott időpontokban megtartjuk a szentmiséket. A VVTV jóvoltából a veresegyházi vasárnapi 8.00 órai mise – amíg tart a járvány időszaka – megtekinthető a Szentlélek templom facebook oldalán https://www.facebook.com/szentlelektemplom/. Ajánljuk figyelmébe különösen az idősebbeknek. A fiatalokat pedig arra kérjük, hogy segítsenek az időseknek a technika megoldásában. A közszolgálati televízió is közvetít szentmisét, a Duna World csatornán 18:00 órakor már a mostani vasárnaptól.

~A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia korábbi rendelkezései továbbra is élnek:

-a templomi szenteltvíztartókat kiürítettük,

-a szentmiséken elmarad a kézfogás szertartása,

-valamint csak kézbe lehet áldozni! (Ennek módja: mindkét tenyerünket felfelé fordítva egymásra helyezzük, – jobbkezesek esetében a bal tenyér lesz felül, balkezeseknél pedig a jobb tenyér, – így az Úr Testét, még a pap előtt állva, az „ügyesebb” kezünkkel tudjuk magunkhoz venni! )

~A hatóságokkal mindenben működjünk együtt, és legyünk figyelemmel az általuk adott általános irányelvekre. Ennek megfelelően fognak az arra illetékesek nagyobb létszámú rendezvényeink esetében eseti döntést hozni. A körültekintés és az elővigyázatosság mindannyiunk kötelessége! Együttműködésüket nagyon köszönjük!