Vasárnapi hirdetések 2019.09.01.

Évközi 22. vasárnap – 2019.09.01.

Szeretettel hirdetjük:

  • Iskolai időben, vagyis a jövő héttől újra péntek délután 5 órakor várjuk az általános iskolásokat az Oratóriumban.
  • Jövő vasárnap reggel 8:00 órakor tartjuk egyházközségünk „Veni Sancte” Szentmiséjét. Kérjük együtt a Szentlélek megerősítő kegyelmét az új tanévre minden közösségünk számára! Szeretettel várunk Mindenkit!
  • Művészetterápiás hála-csoport indul, hétfőnként 18:30-tól másfél órában, a templom melletti közösségi teremben. Bővebb információk a Forrás újságban. Az első alkalom tájékoztató jellegű, minden érdeklődőt szeretettel várunk szeptember 9-én.
  • Felnőtt katekézist tartunk keddenként este fél 8-tól fél 9-ig az erdőkertesi közösségi teremben Zsolt atya vezetésével. Minden alkalommal a Biblia egy-egy részével foglalkozunk, amelyen keresztül próbáljuk megtalálni Isten hozzánk szóló üzenetét. Az első alkalom szeptember 10. kedd. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
  • Felkészítést indítunk felnőttek számára keresztségre, elsőáldozásra, bérmálkozásra, de azokat a felnőtteket is várjuk, akik ezekben a szentségekben már részesültek, de szeretnék a hitüket elmélyíteni, jobban megismerni. Ezzel kapcsolatban érdeklődni lehet Zsolt atyánál szeptember 15-ig. Kérjük a testvéreket, hogy erről szóljanak azoknak, akikhez ez az információ közvetlenül nem jut el, de érdekelheti őket a felkészítés!
  • Idén ősztől új bérmálás-felkészítő csoport indul a veresegyházi plébánián, melynek időpontja csütörtök 19 óra. Az első alkalomra, szeptember 26-án 19 órára szeretettel várja a jelentkezőket szüleikkel együtt Jácinta nővér, Helembai Erzsi és Helembai Zsolt a Pio Otthonba. A jelentkezés alsó korhatára: befejezett általános iskolai tanulmányok.
  • Kedves Testvérek! Templomunk elektromos padfűtésének kialakításához a felajánlott összegek gyakorlatilag befizetésre kerültek. A munkát szeptemberben kezdik el a padok alatti csövek kiszerelésével, majd ezt követően csiszolva és lakkozva lesznek a padok. A padok ülőfelületének elektromos fűtése október közepéig elkészül. Köszönjük az erre a célra felajánlott adományaikat.
  • A Veresegyházi Katolikus Gimnázium történetének újabb állomásához érkezett: a most induló tanévtől az új, végleges épületben kezdhetik meg munkájukat a diákok és tanárok. Szeptember 1-jén vasárnap, 16 órától lesz a tanévnyitó szentmise (az iskola udvarán), majd 17 órától az új épület megáldása. A szentmisét celebrálja és az épületet megáldja: Marton Zsolt püspök atya.
  • Szeptember 1-jétől a veresegyházi vasárnap esti szentmisék újra 18:00 órakor kezdődnek.