Vasárnapi hirdetések 2018.08.19.

Évközi 20. vasárnap – 2018.08.19.

Szeretettel hirdetjük:

  • Augusztus 20-án hétfőn van Szent István királynak, Magyarország fővédőszentjének ünnepe, ezen a napon reggel 8:00 órakor kezdődik a szentmise templomunkban.

  • Augusztus 23-án, jövő héten csütörtökön 18:45-től (kb. 20.00 óráig) gitáros énekpróbát tartunk a templom melletti közösségi teremben, ahova szeretettel várjuk az érdeklődőket!

  • Immár ötödik alkalommal kerül megrendezésre az 1Úton zarándoklat, Veresegyház-Vác között, amely templomunkból indul. Idén augusztus 25-én reggel 7-kor van a gyülekező a Szentlélek templom előtt és fél 8-kor indul áldással a zarándoklat. Minden érdeklődőt nagy szeretettel várunk. További részletek az 1uton.mariaut.hu internetes oldalon találhatók.

  • Augusztus 26-án vasárnap 8.00 órakor családos szentmise lesz templomunkban. Szeretettel várunk minden családot a szentmisén való közös szolgálatra, valamint a szentmisét követő agapéra!

  • Már most hirdetjük, hogy szeptember 2-án vasárnap tartjuk a tanévnyitó szentmisét.

  • Csoportfoglalkozások indulnak szeptembertől hozzátartozójukat gyászoló gyermekek és felnőttek számára egyaránt. Jelentkezési határidő gyerekek és szüleik számára szeptember 7., felnőttek számára pedig szeptember 21. Bővebb információt és a jelentkezéshez szükséges email címet és telefonszámokat a kitett plakátokon és az egyházközség honlapján lehet olvasni. Ajánljuk a testvérek figyelmébe ezt a lehetőséget. Kérjük, hogy szóljanak azoknak, akiknek szükségük lehet rá!

  • Szeptembertől új imaiskola csoportot indítunk azok számára, akik szeretnének segítséget kapni ahhoz, hogy a személyes imát elmélyítsék, vagy akár legalább az első lépéseket megtegyék. Bővebb tájékoztatást találunk az egyházközség honlapján a “Közösségek/Imaiskola” menüpont alatt. Érdeklődni illetve jelentkezni lehet Zsolt atyánál szeptember 9-ig.

  • Idén is indul felkészítés felnőttek számára keresztségre, elsőáldozásra, bérmálkozásra, de azokat a felnőtteket is várjuk, akik ezekben a szentségekben már részesültek, de szeretnék a hitüket elmélyíteni, jobban megismerni, hitbéli kérdésekről kötetlenül beszélgetni. Ezzel kapcsolatban érdeklődni lehet Zsolt atyánál szeptember 16-ig. Kérjük a testvéreket, hogy erről szóljanak azoknak, akikhez ez az információ közvetlenül nem jut el, de érdekelheti őket a felkészítés! További részletek megtalálhatók az egyházközség honlapján, illetve a Forrás következő számában.

  • Kedves Testvérek! Az idén is folytatódik a templomunk felújítása. A templomtornyok ablakai elkészültek. Még hátra van a két torony közötti esőcsatorna cseréje. Idén esedékes a villámvédelmi felülvizsgálat is, mert lejár az előző érvényessége. A fenti munkák elvégzéséhez a pénzügyi fedezet jelenleg nem elegendő. Kérjük a testvéreket, hogy lehetőségükhöz mérten támogassák ezeket a munkákat adományaikkal. Köszönjük!