Vasárnapi hirdetések 2018.03.11.

Nagyböjt 4. „laetare” vasárnapja

2018.03.11.

 

Szeretettel hirdetjük:

  • Hétfőn (március 12.) nem lesz szentmise, 17:30 órakor igeliturgiát tartunk.
  • Nagyböjtben az énekpróbák alkalmával készülünk a Nagyböjt, a Nagyhét és a Húsvéti Szent Háromnap ünnepi alkalmaira. Szeretettel várunk minden érdeklődőt szerda esténként 19:30 órakor a közösségi teremben.
  • Március 16-án pénteken nem lesz Oratórium, legközelebb 23-án találkozunk!
  • Pénteken 18:00 órakor Keresztút imádságot tartunk a templomban. Szeretettel várunk mindenkit!
  • A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia idén is nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtést hirdetett templomainkban. Az adományokat még a mai vasárnapon lehet elhozni a templomba. Telefonos adományvonalon is bekapcsolódhatunk a Karitász segítő munkájába: a 1356-os telefonszámon hívásonként 500 forinttal segíthetünk. A teljes körlevél a faliújságon és az egyházközség honlapján olvasható.
  • Idén kiemelten fontos, hogy rendelkezzünk adónk egyházi 1%-áról, mert 2018-tól a benyújtott nyilatkozatok újabb nyilatkozat beadásáig vagy ennek visszavonásáig érvényesek maradnak. A Magyar Katolikus Egyház technikai száma: 0011. További információk „A jóság összeköt” oldalon (http://www.ajosagosszekot.hu/), a faliújságon és az egyházközség honlapján is olvashatóak.
  • Kérjük és várjuk mindazok segítségét, akik szívesen részt vennének a nagyheti szertartások különféle liturgikus szolgálataiban, pl.: asszisztencia, felolvasás, adományvivés, lábmosás, éneklés, stb. A sekrestyében és a szerdai énekpróbák alkalmával lehet érdeklődni a szolgálatokkal kapcsolatban!
  • A Szent Ferenc Kisnővérei Veresegyházon vasárnap két előadást tartanak:
    A délelőtti mise után (kb. 10.30-tól) Ágnes nővér szeretettel várja az érdeklődőket az emeleti terembe, ahol támogatottjaik segítésének formáiról, annak sikereiről, nehézségeiről fog beszélni kb. 30 percben. Előadásának címe: “A jótékonyság megtermi gyümölcsét”. Az esti mise után (kb. 19 órától) egy másik beszámolóra várják a híveket “Az Evangélium öröme a nyomorban élők között “ címmel. Ebben az arlói családok nyomoráról, reményéről, illetve ebben a helyzetben az evangélium megélésének lehetőségéről hallgathatjuk Ágnes nővért. A 40-50 perces előadás után beszélgetésre, kérdések feltevésére is lehetőség lesz.