2017.12.10. Vasárnapi hirdetések

Advent 2. Vasárnapja – 2017.12.10.

Iz 40,1-5.9-11– 2Pét 3,8-14 – Mk 1,1-8

Szeretettel hirdetjük:

  • Advent folyamán hétfőtől-csütörtökig reggel 6:00 órakor igeliturgia van, pénteki napokon pedig rorate szentmisét tartunk templomban, szintén reggel 6:00 órakor. Veresegyházon hétfőtől-péntekig vannak hajnali misék reggel 6:00 órakor.
  • Advent folyamán tartósélelmiszer gyűjtést szervezünk, amelyből egyházközségünk nagycsaládjait és időseit szeretnénk támogatni Karácsony előtt. Pénzadományokat is elfogadunk! Az élelmiszer- vagy pénzadományokat még december 17-ig lehet elhozni a templomba, vagy a sekrestyébe. Köszönjük!
  • ”Teremtéstudatos Adventre” kaphatunk gyakorlati javaslatokat a „Naphimnusz” Teremtésvédelmi Egyesület honlapján (http://www.teremtesvedelem.hu/), amelyeket hétről-hétre, ki-ki életállapotának, helyzetének megfelelően beépíthet a mindennapjaiba. Ajánljuk a Testvérek figyelmébe!
  • Ismét esedékes az Új Ember újság negyedéves előfizetése. A negyedéves díj összege nem emelkedik. Szabaddá vált egy darab Új Ember előfizetés január 1-jétől, de még újabb előfizetők is csatlakozhatnak. Ez ügyben Lugosi Gyulánál érdeklődjenek.
  • Szeretettel várunk mindenkit, aki az adventi és karácsonyi időben, a szentmisék alkalmával szívesen bekapcsolódna az énekesi szolgálatba. Az énekpróbák szerdánként 19:30-kor kezdődnek a közösségi teremben.
  • Péntek délután 5 órakor várjuk az általános iskolásokat az Oratóriumban!
  • December 10-én, vasárnap 8:00 órakor gitáros családos szentmise lesz templomunkban. Szeretettel hívjuk és várjuk a családokat, és az egyházközség minden tagját a szentmisén való szolgálatra, valamint a szentmisét követő agapéra, amit a közösségi teremben tartunk!
  • Adorációs Iskola indult templomunkban, amely 12 egymást követő szombat estén át ad gyakorlati segítséget a szentségimádáshoz. Az alkalmak szombatonként a 18:00 órai szentmise után kezdődnek és kb. 20:00 óráig tartanak, melynek keretében egy rövid tanítást követően, egy rövid szentségimádásra van lehetőség. A következő alkalom december 16-án lesz! Az alkalmak témái egymásra épülnek, de az is bátran csatlakozhat, aki nem tud mindegyik estén részt venni! Szeretettel ajánljuk mindenkinek, és szeretettel hívunk mindenkit!
  • Az Adorációs Iskola zenei (taizé-i) szolgálatához énekeseket és hangszereseket is várunk, számukra szerdánként este 19:30-kor van próba a közösségi teremben.
  • Szentlélek_templom_koncert

A hirdetések letölthetők PDF formában innen: Hirdetés_2017_12_10