2017.06.18. – Vasárnapi hirdetések

Krisztus Szent Teste és Vére (Úrnapja) – 2017.06.18.

Szeretettel hirdetjük:

 • Kedden 18:30 órakor missziós imaóra lesz.
 • A keresztény filmklub elkövetkező vetítése: “A viskó” című film, amely a nagy sikerű regény filmváltozata. Egy apa megrendítő története a megbocsátásról. A film feliratos! A vetítés június 18-án, vasárnap 15 órakor lesz az erdőkertesi közösségi teremben, és kb. 18.00-ig tart. Mindenkit szeretettel várunk! A keresztény filmklub hirdetései a plébánia honlapján is megtalálhatók.
 • Emlékeztetjük az Új Ember újság előfizetőit, hogy a 3. negyedéves előfizetési díjat június 18-ig (mai vasárnapon) fizessék be a sekrestyében. Köszönjük.
 • Június 23-án pénteken van templomunk szentelési évfordulója (búcsú), egyházközségünk „védőszentjének”, Jézus Szentséges Szívének főünnepe. Az ünnepi szentmisét Kovács Lajos SJ atya fogja bemutatni 18:00 órakor. A szentmise utáni szeretetvendégséghez az előző évekhez hasonlóan, szeretettel kérjük a Kedves Testvérek segítségét, hogy aki tud, süteménnyel vagy egyéb finomsággal járuljon hozzá a közös együttléthez. Várjuk azokat is, akik szívesen részt vennének az ünnep előkészületeiben, a liturgikus szolgálatokban, vagy az agapé körüli teendőkben. Segítségüket előre is köszönjük!
 • A verbita missziósok idén is kérik segítségünket nyári ifjúsági táboraik lebonyolításához. A pénzadományokat a missziós imacsoport tagjainak lehet odaadni a szentmisék alkalmával, június 25-ig. A verbiták hálásan köszönik, hogy az erdőkertesiek minden évben támogatják ezt a fontos missziót!
 • A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia ismerve sok keresztény közösség helyzetét úgy döntött, hogy az üldözött közel-keleti keresztények megsegítésére online adománygyűjtést hirdet, amelyhez egy erre a célra létrehozott bankszámlaszámon keresztül lehet hozzájárulni. (Magyar Katolikus Püspöki Konferencia, CIB Bank 11100104—18181490—14000003) A bankszámlaszám megtalálható a hirdetőn és a honlapon.
 • Templomunk felújításához kapcsolódó munkákhoz KALÁKA közösségi munkát szervezünk. A munkákra június 24. (szombat) és július 01. (szombat) közötti héten kerül sor. Vasárnap kivételével naponta reggel 8 órától délután 18 óráig várunk segítő kezeket. Lehetőleg egész napra tervezzük a segítséget, hogy amibe belefogunk be is tudjuk fejezni.
  A KALÁKA során a közösségi épületen végzünk festési munkákat és a templomot készítjük elő a belső felújításhoz. A feladatok, melyekre jelentkezőket várunk: -Ereszcsatorna tisztítás és festés, -Ereszdeszkázat csiszolás és festés, -Ajtó, ablak külső felület csiszolása, festése, -Templom berendezéseinek kipakolása, közösségi terem berendezése. (cipekedős), -Takarítás, -Élelmezés (ital, süti adományokat is elfogadunk).
  A megvédendő dolgok takarásához nagyméretű textil anyagokat gyűjtünk, pl. használt kidobásra szánt ágynemű, lepedő, függöny (vászonszerű). Leadható a sekrestyében.
  Jelentkezés módja: a táblázat kitöltése, amely a sekrestyében, a templom-bejáratnál és a honlapon is megtalálható.
 • Július elején megkezdődik templomunk belső felújítása. A munkálatok idején a szombat esti és a vasárnap reggeli szentmiséket az evangélikus templomban tartjuk. Mivel az evangélikus istentisztelet vasárnap délelőtt 9.00 órakor kezdődik, ezért a vasárnap reggeli szentmisét a megszokotthoz képest egy fél órával korábban, 7:30-tól tartjuk. A hétfői szentmise a közösségi teremben lesz.
  Így tehát július 1-jétől a szentmisék rendje a következő:
  Szombat 18:00 óra evangélikus templom
  Vasárnap 7:30 evangélikus templom
  Hétfő 17:30 közösségi terem (az egyéb imaalkalmak is a közösségi teremben lesznek)
  A felújítási munkálatok előre láthatólag augusztus végéig tartanak. Ezúton is köszönjük Evangélikus Testvéreinknek, hogy templom felújítás idejére segítséget nyújtanak, és rendelkezésünkre bocsájtják az Evangélikus Templomot!
 • 2017. őszén újra indul a katekéta- és lelkipásztori munkatárs képzés a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskolán, levelező tagozaton. A részletek a kihelyezett plakáton olvashatók.
 • Körlevél az Eucharisztikus Kongresszusról: Eucharisztikus Kongresszus körlevél

A hirdetések letölthetők innen: Hirdetés_2017_06_18