2016.10.02. Vasárnapi hirdetések

2016.10.02. Évközi 27. vasárnap 

SZERETETTEL HIRDETJÜK A KEDVES TESTVÉREKNEK:

  • A jövő héttől megkezdődnek az óvodákban a katolikus hittan foglalkozások. A Szőlőfürt Református Óvodában hétfőn 15:15-től, a Ki akarok nyílni Óvodában csütörtökön 15:15-től.
  • A Kézműves csoport következő találkozója október 5-én, szerdán 17:00 órakor lesz.
  • Péntekenként 17:00 órakor szeretettel várjuk az iskolásokat az Oratóriumban.
  • Szeretettel hívjuk a kedves testvéreket a Világmisszió Országos Ünnepére, amely 2016. október 8-án lesz a budapesti verbita Názáret Missziósház udvarán. Az ünnep részletes programja a kihelyezett plakáton olvasható.
  • A keresztény filmklub következő vetítése az Ószövetségből ismert József történetét dolgozza fel, kiváló színészi szereposztásban. (A film címe is: József.) A vetítés október 9-én, vasárnap 15 órakor lesz az erdőkertesi közösségi teremben, és kb.18.30-ig tart. Mindenkit szeretettel várunk!
  • Ferenc pápa „Amoris laetitia” kezdetű apostoli írásában meghív bennünket arra, hogy helyesen értelmezzük azoknak az élethelyzetét, akik nem egyházilag rendezett házasságban élnek. Ennek most különösen nagy hangsúlyt ad az irgalmasság éve. Sokszor, akik hasonló élethelyzetben vannak, nem is tudják, hogy milyen lehetőségeik vannak a helyzetük rendezésére, illetve, hogy az egyház az ő konkrét helyzetükben milyen utat mutat a szentségekhez járulás felé. Bizonyos esetekben egész könnyen rendezhető, időnként viszont ez hosszabb utat is jelenthet. Kérjük, hogy aki szeretne erről bővebb tájékoztatást, vagy szeretné megtudni, hogy milyen lehetőségei vannak a házasság rendezésére, keresse meg Zsolt atyát ezzel kapcsolatban!
  • Gulyka József kerületi esperes, nyugdíjas isaszegi plébános életének 79., papságának 57. évében szeptember 30-án megérkezett Teremtőjéhez. Imádkozzunk érte! Elhunyt paptestvérünkért az engesztelő szentmiseáldozatot 2016. október 6-án (csütörtök) 11 órai kezdettel az isaszegi templomban mutatjuk be, majd ezt követően a helyi temetőben helyezzük örök nyugalomra.
  • Október 1-jétől elindult az erdőkertesi egyházközség honlapja az erdokertes.vaciegyhazmegye.hu címen. A miserend, a vasárnapi hirdetések, a közösségi és egyéb elérhetőségek mellett, sok más hasznos információt is találhatunk rajta. Ajánljuk a testvérek figyelmébe!

Letölthető PDF formában innen.