2015.12.13. Vasárnapi hirdetéek

2015. December 13. – Advent 3. vasárnapja

Szeretettel hirdetjük a kedves testvéreknek:

  • Jövő héten folytatódik adventi készületünk. December 19-én este Ulmann Péter premontrei atya lesz a vendégünk Gödöllőről. 17:30-tól gyóntatás lesz és 18:00 órakor kezdődik a Szentmise. Mindenkit szeretettel várunk!
  • Az adventi időszakban keddenként reggel 6 órakor tartunk rorate szentmisét templomunkban! Mindenkit szeretettel várunk!
  • A kedd este 19:30-kor folytatódik a felnőtt katekézis.
  • Szeretettel várjuk az általános iskolásokat péntek délután 5 órakor az Oratóriumban!
  • A keresztény filmklub következő vetítésének címe a “Nagybetűs Karácsony”. A történetben egy amerikai kisváros új polgármester jelöltje meg akarja szüntetni a karácsony ünnepének keresztény hagyományait a városban. Ezért a város néhány lakója összefog ellene, de a csatában végül a szeretet győzedelmeskedik. A vetítés december 20-án, vasárnap 15 órakor lesz az erdőkertesi közösségi teremben, és kb.17.00 óráig tart. Mindenkit szeretettel várunk!
  • Adventi gyűjtésünkre tartós élelmiszer- ill. pénzadományaikat DECEMBER 20-ig hozhatják el a templomba, vagy a sekrestyébe! Adományaikat köszönjük!
  • Idén is jönnek hozzánk Szent Ferenc Kisnővéreitől Ágnes nővérék, akik szegények megsegítésével foglalkoznak. December 20-án vasárnap az erdőkertesi délelőtti misék (8:00, 9:30) előtt és után gyógytea-fűveket és csipkebogyólekvárt kínálnak, melyekért adományt elfogadnak. Így tudjuk mi is segíteni ezzel a rászorulókat, illetve a nővérek munkáját. Ki-ki saját belátása és lehetősége szerint adakozhat. Ezen kívül, ha valaki tud adományozni: -kb. 7 decis, nagy befőttesüvegeket, tisztán, tetővel ellátva a lekvárfőzéshez, ugyanehhez kristálycukrot, -vagy újságpapírt a bio-brikett gyártáshoz, ami télen a szegény családoknak nagy segítség a tüzelő pótlására, kiegészítésére, -vagy gyermekruhát, cipőt, december 20-ig a sekrestyében leadhatja „Ágnes nővérnek” jelzéssel ellátva.
  • A Karácsony előtti gyóntatás december 21-én hétfőn 18:00 órakor lesz.
  • December 23-án (szerda) lesz lehetőség a karácsonyi szentgyónást és szentáldozást elvégezni azoknak is, akik betegségük, vagy életkoruk miatt nem tudnak eljárni a templomba. Kérjük a kedves testvérek segítségét is, ha ismernek olyanokat, akikről tudják, hogy szeretnének ezzel a lehetőséggel élni, juttassák el a NÉV, CÍM és TELEFONos elérhetőségüket legkésőbb december 20-ig a sekrestyébe! Köszönjük!
  • Kedves testvérek! Az adventi vásárra hozott süteményeket és egyéb tárgyakat dec. 12-én a szombat esti Szentmise után és dec. 13-án a vasárnapi Szentmise előtt és után Ugariné Anival, a közösségi teremben lehet elhelyezni. Vasárnap a vásár előtt is lehet még 14 órakor. A felajánlásokat köszönjük!

Letölthető PDF formátumban innen: Hirdetés_2015__12__13