Vasárnapi hirdetések 2015.12.06.

2015. December 6. – Advent 2. vasárnapja

Szeretettel hirdetjük a kedves testvéreknek:

 • December 6-án, vasárnap az erdőkertesi templomba is eljön a Mikulás. Közvetlenül a 8.00 órai szentmise után (kb 9.00 órai kezdettel) tartunk ünnepséget a családok számára. Az ünnepségen eljátszunk egy rövid történetet is Szent Miklós életéből. Szeretettel várunk minden gyermeket, szülőket és nagyszülőket erre az eseményre!
 • Adventi időszakban csak keddenként reggel 6 órakor tartunk szentmisét templomunkban, hétfőn és csütörtökön este nem! December 8-án, Szűz Mária Szeplőtelen Fogantatásának ünnepén is reggel 6 órakor lesz a szentmise. Mindenkit szeretettel várunk!
 • Kedd este 18:00 órakor missziós imaóra lesz.
 • A kedd esti felnőtthittan december 8-án elmarad, folytatás december 15-én.
 • A kézműves közösség következő összejövetele szerdán 17 órakor lesz a közösségi teremben. Mi is készülünk az adventi vásárra, mely december 13-án, a templom előtti főtéren lesz. Kérjük, járuljanak hozzá testvéreink, háziasszonyok: ötletes saját készítésű karácsonyi asztaldíszekkel úgy, mint: mécsestartók, szalvétatartók, ajtókra, ablakokra való füzérek, valamint ízletes, házias tartós süteményekkel (mézes, linzer). Felajánlásukat előre is köszönjük!
 • Az elsőáldozásra készülő gyermekek szüleinek a következő találkozója december 9-én, szerdán este 19:30-kor lesz a veresegyházi Szent Pio közösségi termében. Megjelenésükre feltétlen számítunk!
 • Szeretettel várjuk az általános iskolásokat péntekenként délután 5 órakor az Oratóriumban!
 • Jövő héten folytatódik adventi készületünk. December 12-én este Kozsuch Zsolt, Dunakeszi Szent Mihály templom plébánosa lesz a vendégünk. 17:30-tól gyóntatás lesz és 18:00 órakor kezdődik a Szentmise. Mindenkit szeretettel várunk!
 • Egyházközségünk idén is szervez tartós-élelmiszer gyűjtést advent folyamán, amelyből rászoruló testvéreinket, családjainkat szeretnénk támogatni Karácsony előtt. Erre a célra pénzadományokat is elfogadunk. Élelmiszer- ill. pénzadományaikat DECEMBER 20-ig hozhatják el a templomba, vagy a sekrestyébe.
 • Idén is jönnek hozzánk Szent Ferenc Kisnővéreitől Ágnes nővérék, akik szegények megsegítésével foglalkoznak. December 20-án vasárnap az erdőkertesi délelőtti misék (8:00, 9:30) előtt és után gyógytea-fűveket és csipkebogyólekvárt kínálnak, melyekért adományt elfogadnak. Így tudjuk mi is segíteni ezzel a rászorulókat, illetve a nővérek munkáját. Ki-ki saját belátása és lehetősége szerint adakozhat. Ezen kívül, ha valaki tud adományozni: -kb. 7 decis, nagy befőttesüvegeket, tisztán, tetővel ellátva a lekvárfőzéshez, ugyanehhez kristálycukrot, -vagy újságpapírt a bio-brikett gyártáshoz, ami télen a szegény családoknak nagy segítség a tüzelő pótlására, kiegészítésére, -vagy gyermekruhát, cipőt, december 20-ig a sekrestyében leadhatja „Ágnes nővérnek” jelzéssel ellátva.
 • December 23-án (szerda) lesz lehetőség a karácsonyi szentgyónást és szentáldozást elvégezni azoknak is, akik betegségük, vagy életkoruk miatt nem tudnak eljárni a templomba. Kérjük a kedves testvérek segítségét is, ha ismernek olyanokat, akikről tudják, hogy szeretnének ezzel a lehetőséggel élni, juttassák el a NÉV, CÍM és TELEFONos elérhetőségüket legkésőbb december 20-ig a sekrestyébe! Köszönjük!

Letölthető innen PDF formátumban: Hirdetés_2015_12_06