Vasárnapi hirdetések 2023.09.10.

Évközi 23. vasárnap – 2023.09.10.

Szeretettel hirdetjük:

  • Hétfőn (szept. 11.) 18:30-kor lesz Szentmise.
  • Felkészítést indítunk Veresegyházon felnőttek számára keresztségre, elsőáldozásra, bérmálkozásra. A beszélgetéseket kedd esténként tartjuk a Szentlélek templomban. Azokat is várjuk, akik ezekben a szentségekben már részesültek, de szeretnék a hitüket elmélyíteni, jobban megismerni, hitbéli kérdésekről kötetlenül beszélgetni. Jelentkezni lehet Robi atyánál szeptember 11-ig. Kérjük a testvéreket, hogy erről szóljanak azoknak, akikhez ez az információ közvetlenül nem jut el, de érdekelheti őket a felkészítés!
  • A tavalyi elsőáldozásra készülő csoport első alkalma szeptember 11-én hétfőn 17:00 órakor lesz a Szentlélek templomban. A szülői értekezlet ennek a csoportnak, október 6-án 19:00 órakor a templom emeleti nagytermében lesz.
  • Szeretettel várjuk a gyerekeket, fiatalokat a Don Bosco Oratóriumban! Csütörtök délutánonként 16:00 órától az alsósokat, péntekenként 16:00 órától a felsősöket, és 17:00 órától a legnagyobbakat!
  • Pénteken, szeptember 15-én 17:00 órától missziós összejövetel lesz a Pio Otthonban. Zoli atya szeretettel vár minden érdeklődőt!
  • Szombaton (szept. 16.) 8:00-13:00-ig Egyházmegyei Családos Zarándoklat indul Márianosztrára, a Magyarok Nagyasszonya Bazilikába (2629 Márianosztra, Pálosok tere 2.). A zarándoklatot szentmise zárja 11:00-kor, amelyet Marton Zsolt püspök mutat be. Ezt követően agapéra várjuk a résztvevőket 13:00-ig, valamint a börtönmúzeum és a kegytemplom vezetett bejárására. Az odajutás lehetséges gyalogosan, kisvonattal és autóval. A gyalogos zarándoklaton részt vesz Marton Zsolt püspök atya is. Indulás: 8:00-kor a szobi Szent László római katolikus templom elől. Összesen 6 km gyaloglásra kell számítani, amelyet 2,5 óra alatt szeretnénk megtenni. Hoznivalók: túracipő, szendvics, víz, esőkabát. A kisvonat 9:25-kor indul Szobról, amely 9:45-re van Márianosztrán. (A vonatjegyet a résztvevők egyénileg intézik.) A vasútállomástól néhány perces sétával érhető el a Bazilika. Szeretettel várunk minden családot!
  • Új Elsőáldozásra Felkészítő Csoport is indul. Alsó korhatár: idén megkezdett 3. osztály az iskolában. Az első találkozó időpontja: november 6. hétfő, 17:00 órakor a Szentlélek templomban. Október 20-án 19:00 órakor a templom emeleti nagytermében szülői értekezlet lesz, amelykötelező minden szülőnek, aki szeretné, hogy a gyermeke járjon a felkészítőre! Jelentkezési lapot a sekrestyében lehet kérni és kitöltve ugyanoda kérjük visszavinni.
  • Zarándokutat szervezünk Medugorjébe október 19– i esti indulással és október 24-i reggeli órákban történő hazaérkezéssel. Szeretnénk a plébániáinkon szerveződő csoporttal csatlakozni, a Kemenes Gábor atya által vezetett zarándoklathoz. Az út várható költsége 30.000 Ft busz- és útiköltség és kb. 75 Euró szállásköltség. Jelentkezni 5000 Ft előleg befizetésével szeptember 15-ig lehet a plébániai irodán, a sekrestyékben, illetve emailen a veresegyhaziplebania@gmail.com címen. Az előleg befizethető átutalással is a plébánia számlájára. Utazni érvényes útlevéllel illetve személyigazolvánnyal lehet. A jelentkezéshez kérjük megadni a nevet, lakcímet, az útiokmány számát, email-címet és mobil telefonszámot. Oda-és visszaútban egy éjszakát a buszon töltünk. Medugorjében három éjszakát alszunk szállodában egy fő étkezéssel. További információk a plakáton.
  • Az Életigekör első összejövetelét szeptember 18-án hétfőn tartja a közösségi teremben, közvetlenül a 18:30-as Szentmise után, kb 20.30-ig. Az Életigekörben havonta egyszer találkozunk, minden harmadik hétfőn, ahol célunk a Szentírás Igéinek tanulmányozása és megtapasztalása. Gyere el, ha szeretnéd közösségileg is megtapasztalni az Ige hatását a mindennapi életedben. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
  • Októbertől kezdődnek az óvodai hittan foglalkozások, az eddigi időpontokban: a Szőlőfürt Református Óvodában hétfőn 15:30-tól, a Ki akarok nyílni Óvodában szerdán 15:00 órától. Jelentkezni az óvodákban az óvó néniknél lehet szeptember végéig.
  • Jácinta nővér és csapata bérmálásra felkészítő csoportot indít gimnazistáknak (9-12. osztályosoknak), a találkozók csütörtök esténként lesznek 19:00 órától 20:30-ig Veresegyházon. Az első október 12-i alkalomra várják a szülőket is! Jelentkezési lapot szintén a sekrestyében lehet kérni és kitöltve oda kell visszavinni.