Templomfelújítás

Az idei évben el tudjuk végeztetni a belső felújítást. Elsőként a villanyszerelési munkák kerülnek elvégzésre, melynek során a templom épületének és a sekrestyének az elektromos hálózata kerül újra kiépítésre. A munkálatok során a falon kívüli vezetékek és a riasztó rendszer kábelei is bekerülnek a fal felszíne alá. A szentély, kórus és a templom előtér lámpái cserére kerülnek. A templomhajó világítás korszerűsítve lesz. A kapcsolók és falicsatlakozók cserére kerülnek. Sor kerül a kötelező érintésvédelmi felülvizsgálatra a templomban és a közösségi épületben is.

A “kistorony” belső vakolatot és mennyezet burkolatot kap. A kórus új padlóburkolatot kap, mivel ide kerül majd egy új orgona, melyre külön céladományt kaptunk. A munkák lezárásaként a festés kerül elvégzésre.

Szükséges még a templom lépcsőjének javítása, mivel új építésére és az akadálymentesítésre egyelőre nincs elegendő forrásunk.

Templomunk felújításához kapcsolódó munkákhoz KALÁKA közösségi munkát szervezünk. A munkákra június 24. (szombat) és július 01. (szombat) közötti héten kerül sor. Vasárnap kivételével naponta reggel 08 órától délután 18 óráig várunk segítő kezeket. Lehetőleg egész napra tervezzük a segítséget, hogy amibe belefogunk, be is tudjuk fejezni.

A KALÁKA során a közösségi épületen végzünk festési munkákat és a templomot készítjük elő a belső felújításhoz.

A feladatok, melyekre jelentkezőket várunk:

-Ereszcsatorna tisztítás és festés.

-Ereszdeszkázat csiszolás és festés.

-Ajtó, ablak külső felület csiszolása, festése

-Templom berendezéseinek kipakolása, közösségi terem berendezése. (cipekedős)

-Takarítás.

-Élelmezés ( ital, süti adományokat is elfogadunk).

A megvédendő dolgok takarásához nagyméretű textil anyagokat gyűjtünk, pl. használt kidobásra szánt ágynemű, lepedő, függöny (vászonszerű). Leadható a sekrestyében.

Jelentkezés módja: a táblázat kitöltése. (sekrestyében és a templom bejáratnál található)

Kupeczky Zoli gondnok