Vasárnapi hirdetések 2018.03.04.

Nagyböjt 3. vasárnap – 2018.03.04.

Szeretettel hirdetjük:

  • Kedden 18:30-kor missziós imaóra lesz.
  • Nagyböjtben az énekpróbák alkalmával készülünk a Nagyböjt, a Nagyhét és a Húsvéti Szent Háromnap ünnepi alkalmaira. Szeretettel várunk minden érdeklődőt szerda esténkét 19:30 órakor a közösségi teremben.
  • Pénteken 17:00 órakor várjuk az általános iskolásokat az Oratóriumban!
  • A nagyböjtben pénteki napokon Keresztút imádságot tartunk a templomban 18:00 órakor. Szeretettel várunk mindenkit!
  • Március 11-én, azaz jövő héten vasárnap 8:.00 órakor családos szentmise lesz templomunkban. Szeretettel hívjuk és várjuk a családokat, és az egyházközség minden tagját a szentmisén való szolgálatra, valamint a szentmisét követő agapéra, amit a közösségi teremben tartunk!
    A családos szentmisére készülvén, március 8-án, csütörtökön 18:45-től (kb. 20:00 óráig) gitáros énekpróbát tartunk a templom melletti közösségi teremben, ahova szintén szeretettel várjuk az érdeklődőket!
  • A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia idén is nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtést hirdetett templomainkban. Régi böjti hagyomány volt az egyházban, hogy a böjtöléssel megtakarított javakat a hívők a szegényeknek ajánlották fel. Ezt követve, kérjük, hozzák el a szentmisékre tartósélelmiszer-felajánlásukat és tegyék a templomban erre kijelölt helyre. Tegyünk tanúságot az irgalmas szeretet gyakorlásáról, és lehetőségeinkhez mérten tartós élelmiszerrel járuljunk hozzá a Katolikus Egyház segélyakciójához a jövő vasárnaptól március 11-éig. Telefonos adományvonalon is bekapcsolódhatunk a Karitász segítő munkájába: a 1356-os telefonszámon hívásonként 500 forinttal segíthetünk. A teljes körlevél a faliújságon és az egyházközség honlapján olvasható.
  • Ismét elérkezett az adóbevallások időszaka. Idén kiemelten fontos, hogy rendelkezzünk adónk egyházi 1%-áról, mert 2018-tól a benyújtott nyilatkozatok újabb nyilatkozat beadásáig vagy ennek visszavonásáig érvényesek maradnak. A Magyar Katolikus Egyház technikai száma: 0011. További információk „A jóság összeköt” oldalon (http://www.ajosagosszekot.hu/), a faliújságon és az egyházközség honlapján is olvashatóak.
  • Kérjük és várjuk mindazok segítségét, akik szívesen részt vennének a nagyheti szertartások különféle liturgikus szolgálataiban, pl.: asszisztencia, felolvasás, adományvivés, lábmosás, éneklés, stb. A sekrestyében és a szerdai énekpróbák alkalmával lehet érdeklődni a szolgálatokkal kapcsolatban!