2017.06.11. Vasárnapi hirdetések

2017.06.11. – Szentháromság vasárnapja

 Szeretettel hirdetjük:

  • Hétfőn (június 12.) 17:30 órakor szentmise helyett igeliturgia lesz.
  • Péntek délután 17:00 órakor várjuk az iskolásokat az Oratóriumban.
  • Jövő vasárnap (június 18.) lesz Úrnapja, az Oltáriszentség ünnepe, a 8:00 órai szentmise után lesz az úrnapi körmenet a templomkertben. Kérjük a Kedves Testvéreket, hogy segítő munkájukkal és/vagy virágokkal támogassák az úrnapi oltárokat készítő családokat! A templomkert nyitása reggel 5:00 órakor lesz. Aki segítséget vagy virágokat szeretne felajánlani, kérjük, jelezze a sekrestyében még most az Úrnapja előtti hét folyamán. Segítségüket köszönjük!
  • A keresztény filmklub elkövetkező vetítése: “A viskó” című film, amely a nagy sikerű regény filmváltozata. Egy apa megrendítő története a megbocsátásról. A film feliratos! A vetítés június 18-án, vasárnap 15 órakor lesz az erdőkertesi közösségi teremben, és kb. 18.00-ig tart. Mindenkit szeretettel várunk! A keresztény filmklub hirdetései a plébánia honlapján is megtalálhatók.
  • Emlékeztetjük az Új Ember újság előfizetőit, hogy a 3. negyedéves előfizetési díjat június 18-ig fizessék be a sekrestyében. Köszönjük.
  • Június 23-án pénteken van templomunk szentelési évfordulója (búcsú), egyházközségünk „védőszentjének”, Jézus Szentséges Szívének főünnepe. Az ünnepi szentmisét Kovács Lajos SJ atya fogja bemutatni 18:00 órakor. A szentmise utáni szeretetvendégséghez az előző évekhez hasonlóan, szeretettel kérjük a Kedves Testvérek segítségét, hogy aki tud, süteménnyel vagy egyéb finomsággal járuljon hozzá a közös együttléthez. Várjuk azok jelentkezését is, akik szívesen részt vennének az ünnep előkészületeiben, a liturgikus szolgálatokban, vagy az agapé körüli teendőkben. Segítségüket előre is köszönjük!
  • A verbita missziósok idén is kérik segítségünket nyári ifjúsági táboraik lebonyolításához. A pénzadományokat a missziós imacsoport tagjainak lehet odaadni a szentmisék alkalmával, június 25-ig. A verbiták hálásan köszönik, hogy az erdőkertesiek minden évben támogatják ezt a fontos missziót!
  • A magyar püspökök testülete ismerve sok keresztény közösség helyzetét úgy döntött, hogy az üldözött közel-keleti keresztények megsegítésére online adománygyűjtést hirdet, amelyhez egy erre a célra létrehozott bankszámlaszámon (Magyar Katolikus Püspöki Konferencia, CIB Bank 11100104—18181490—14000003) keresztül lehet majd hozzájárulni. A gyűjtés elsődleges célja, hogy segítséget tudjunk nyújtani azoknak a keresztényeknek, akiknek lehetőségük nyílik visszaköltözni korábbi lakhelyükre, támogatva lerombolt otthonaik újjáépítését, a mindennapi élet feltételeinek megteremtését. A támogatásokat már mostantól át lehet utalni az erre a célra kijelölt számlára, a gyűjtés a tervek szerint augusztus végéig tart.
  • Templomunk felújításához kapcsolódó munkákhoz KALÁKA közösségi munkát szervezünk. A munkákra június 24. (szombat) és július 01. (szombat) közötti héten kerül sor. Vasárnap kivételével naponta reggel 08 órától délután 18 óráig várunk segítő kezeket. Lehetőleg egész napra tervezzük a segítséget, hogy amibe belefogunk be is tudjuk fejezni.
    A KALÁKA során a közösségi épületen végzünk festési munkákat és a templomot készítjük elő a belső felújításhoz. A feladatok, melyekre jelentkezőket várunk: -Ereszcsatorna tisztítás és festés, -Ereszdeszkázat csiszolás és festés, -Ajtó, ablak külső felület csiszolása, festése, -Templom berendezéseinek kipakolása, közösségi terem berendezése. (cipekedős), -Takarítás, -Élelmezés (ital, süti adományokat is elfogadunk).
    A megvédendő dolgok takarásához nagyméretű textil anyagokat gyűjtünk, pl. használt kidobásra szánt ágynemű, lepedő, függöny (vászonszerű). Leadható a sekrestyében. Jelentkezés módja: a táblázat kitöltése, amely a sekrestyében, a templom-bejáratnál és a honlapon is megtalálható.
  • Július elején megkezdődik templomunk belső felújítása. A munkálatok idején a szombat esti és a vasárnap reggeli szentmiséket az evangélikus templomban tartjuk. Mivel az evangélikus istentisztelet vasárnap 9.00 órakor kezdődik ezért a szentmisét a megszokotthoz képest egy fél órával korábban, 7:30-tól tartjuk. A hétfői szentmise a közösségi teremben lesz.
    Így tehát július 1-jétől a szentmisék rendje a következő:
    Szombat 18.00 óra evangélikus templom
    Vasárnap 7.30 evangélikus templom
    Hétfő 17.30 közösségi terem
    A felújítási munkálatok előre láthatólag augusztus végéig tartanak. Ezúton is köszönjük evangélikus testvéreinknek, hogy templom felújítás idejére segítséget nyújtanak, és rendelkezésünkre bocsájtják az evangélikus templomot!

A hirdetések letölthetők innen PDF formátumban: Hirdetés_2017_06_11