2017.05.04. Vasárnap hirdetések

2017.06.04. – Pünkösd

 

Szeretettel hirdetjük a kedves testvéreknek:

  • Hétfőn (június 5.) 17:30 órakor szentmise helyett igeliturgia lesz.
  • Kedden 18:30 órakor missziós imaóra lesz.
  • Péntek délután 17:00 órakor várjuk az iskolásokat az Oratóriumban.
  • Templomunk felújításához kapcsolódó munkákhoz KALÁKA közösségi munkát szervezünk. A munkákra június 24. (szombat) és július 01. (szombat) közötti héten kerül sor. Vasárnap kivételével naponta reggel 08 órától délután 18 óráig várunk segítő kezeket. Lehetőleg egész napra tervezzük a segítséget, hogy amibe belefogunk be is tudjuk fejezni.
    A KALÁKA során a közösségi épületen végzünk festési munkákat és a templomot készítjük elő a belső felújításhoz. A feladatok, melyekre jelentkezőket várunk:
    -Ereszcsatorna tisztítás és festés,
    -Ereszdeszkázat csiszolás és festés,
    -Ajtó, ablak külső felület csiszolása, festése,
    -Templom berendezéseinek kipakolása, közösségi terem berendezése. (cipekedős),
    -Takarítás,
    -Élelmezés (ital, süti adományokat is elfogadunk).
    A megvédendő dolgok takarásához nagyméretű textil anyagokat gyűjtünk, pl. használt kidobásra szánt ágynemű, lepedő, függöny (vászonszerű). Leadható a sekrestyében. Jelentkezés módja: a táblázat kitöltése, amely a sekrestyében és a templom-bejáratnál és a honlapon is megtalálható.
  • Június 10-én szombaton Dr. Katona István ny. egri segédpüspök a fatimai évfordulóhoz kapcsolódóan 17:00 órától tart előadásokat a Szentlélek-templomban: először „Mária jelenések”, majd „Jézus három kérése, három misztérium és három ünnep” címmel. Részletek a kihelyezett plakáton olvashatók. Mindenkit szeretettel várunk!
  • Június 11-én, azaz jövő héten vasárnap 8.00 órakor gitáros szentmise lesz templomunkban, melynek keretében hálát adunk az elmúlt tanévért. Szeretettel hívjuk és várjuk az iskolásokat is, családjaikat, valamint az egyházközség minden tagját a szentmisén való részvételre és szolgálatra. A szentmisét követően agapét tartunk, jó idő esetén a templom udvarán. Szeretettel várunk mindenkit!
  • Június 18-án vasárnap lesz Úrnapja (az Oltáriszentség ünnepe), a 8:00 órai szentmise után lesz az úrnapi körmenet a templomkertben. Kérjük a Kedves Testvéreket, hogy segítő munkájukkal és/vagy virágokkal támogassák az úrnapi oltárokat készítő családokat! A templomkert nyitása reggel 5:00 órakor lesz. Aki segítséget vagy virágokat szeretne felajánlani, kérjük, jelezze a sekrestyében még az Úrnapja előtti hét folyamán. Segítségüket köszönjük!
  • Június 23-án pénteken van templomunk szentelési évfordulója (búcsú), egyházközségünk „védőszentjének”, Jézus Szentséges Szívének főünnepe. Az ünnepi szentmisét Kovács Lajos SJ atya fogja bemutatni 18:00 órakor. A szentmise utáni szeretetvendégséghez az előző évekhez hasonlóan, szeretettel kérjük a Kedves Testvérek segítségét, hogy aki tud, süteménnyel vagy egyéb finomsággal járuljon hozzá a közös együttléthez. Várjuk azok jelentkezését is, akik szívesen részt vennének az ünnep előkészületeiben, a liturgikus szolgálatokban, vagy az agapé körüli teendőkben. Segítségüket előre is köszönjük!
  • A Veresegyházi Római Katolikus Egyházközség idén is szeretettel vár mindenkit Pünkösdvasárnap a Szentlélek Fesztiválra! Az egész napos program részletei a kihelyezett plakáton, a szórólapokon és a honlapon is olvashatóak.

A hirdetések PDF formátumban is letölthetők innen: Hirdetés_2017_06_04