2016.12.18-Vasárnapi hirdetések

2016.12.18. – ADVENT 4. VASÁRNAPJA

Szeretettel hirdetjük a kedves testvéreknek:

  • Adventi tartósélelmiszer gyűjtésünk most vasárnapig, december 18-ig tart. Az élelmiszer- ill. pénzadományaikat a templomban, vagy a sekrestyében adhatják le. Adományaikat köszönjük!
  • A vasárnapi Szentmise után (dec. 18.), a közösségi teremben lehet még vásárolni a karácsonyi portékákból. Szeretettel várjuk a testvéreket!
  • Ismét jönnek hozzánk Szent Ferenc Kisnővéreitől Ágnes nővérék, akik szegények megsegítésével foglalkoznak. December 18-án vasárnap a szentmise előtt és után gyógytea-fűveket, lekvárokat valamint házi szappant kínálnak, melyekért adományt elfogadnak. Így mi is tudjuk segíteni a rászorulókat, illetve a nővérek munkáját. Ki-ki saját belátása és lehetősége szerint adakozhat.
  • A keresztény filmklub következő vetítése – “Karácsonyi reménysugár” címmel -, egy megható karácsonyi történet, melyben egy kislány elveszíti édesanyját, de a karácsonyfa alatt új családra talál. A vetítés december 18-án, vasárnap 15 órakor lesz az erdőkertesi közösségi teremben, és kb.17.30-ig tart. Mindenkit szeretettel várunk! A keresztény filmklub hirdetései megtalálhatók az erdőkertesi plébánia honlapján is. (https://erdokertes.vaciegyhazmegye.hu/filmklub/ )
  • Hétfőtől-csütörtökig reggel 6:00 órakor igeliturgia van a templomban, pénteken pedig (dec. 23.) szentmisét tartunk, szintén reggel 6:00 órakor, mindenkit szeretettel várunk!  ~Veresegyházon hétfőtől-péntekig reggel 6 órakor vannak roráték.  ~Ezen a héten a szokásos időponttól eltérően, kedden este 7 órakor lesz az énekpróba a közösségi teremben. Szeretettel várunk mindenkit!
  • Decemberben már nem lesz felnőtt katekézis, majd csak januárban folytatódik.
  • A Karácsony előtti gyóntatás Erdőkertesen december 21-én, szerdán 18:00 órakor lesz. Veresegyházon december 22-én és 23-án lesz gyóntatás 17:00 órától. Használjuk ki a lehetőséget, hogy méltó módon, tiszta lélekkel tudjuk megünnepelni Urunk születését!
  • Az iskolásoknak hirdetjük, hogy az Oratóriumi találkozók a téli szünet után folytatódnak!

     

    KARÁCSONYI MISEREND

    Urunk születése (Karácsony)

    Dec. 24-én szombaton éjfélkor (18:00 órakor nem lesz!)

    Dec. 25-én vasárnap 8:00 órakor

    Szent István első vértanú (Karácsony másnapja)

    Dec. 26-án hétfőn 8:00 órakor (17:30 órakor nem lesz!)

    Szent Család ünnepe (jelenlévő családok megáldása, „családos mise”)

    Dec. 30-án pénteken 18:00 órakor

    Szűz Mária Istenanyaságának ünnepe (szokásos vasárnapi miserend)

    Dec. 31-én szombaton 18:00 órakor

    Jan. 1-jén vasárnap 8:00 órakor

A hirdetések letölthetők PDF formátumban innen: hirdetes_2016_12_18