2016.03.20. Vasárnapi hirdetések

2016.03.20. Virágvasárnap

Szeretettel hirdetjük a kedves testvéreknek 

  • Saját készítésű húsvéti dísztárgyak és ajándéktárgyak vásárolhatók Virágvasárnap (március 20.) a Szentmisék után a közösségi helyiségünkben.
  • A keresztény filmklub márciusban “A csodatévő” című animációs filmet vetíti. A film Jézus életét meséli el a gyerekek számára is érthető módon. Megtekintése ajánlott kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A vetítés március 20-án, vasárnap 15 órakor lesz az erdőkertesi közösségi teremben, és kb.17.00-ig tart. Mindenkit szeretettel várunk!
  • Hétfőn (márc. 21.) 17:30 órakor lesz Szentmise.  ~Kedden (márc. 22.) 17:00 órakor lesz a Húsvét előtti GYÓNTATÁS.Felnőtt katekézis nem lesz ezen az estén, április 5-én folytatódik majd.
  • Szeretettel hívjuk a kedves testvéreket a nagycsütörtöki krizmaszentelési szentmisére, amelyet Püspök atya az egyházmegye papságával együtt mutat be, délelőtt 10 órakor a váci székesegyházban.
  • A Húsvéti Szent Háromnap szertartásaira mindhárom este szeretettel várunk mindenkit! Buzdítjuk közösségünk minden tagját, a liturgikus szolgálatokban való részvételre.
  • Nagycsütörtökön (márc. 24.) 18:00 órakor lesz Szentmise az utolsó vacsora emlékére. A nagycsütörtöki lábmosásnál nők is lehetnek a kiválasztott hívek között. Megfelelő módon fiatalok és idősek, egészségesek és betegek, klerikusok, megszentelt életűek és világiak, beleértve a házasokat vagy hajadonokat és nőtleneket is. Ezzel is egyházközségünk változatosságát és egységét képviselve. A szertartásban való részvételre kérjük és várjuk a jelentkezőket, hogy a sekrestyében iratkozzanak fel. A szentmisét követően, a búcsúbeszéd után éjfélig lesz virrasztás.
  • Nagypénteken (márc. 25.) 17:00 órakor lesz Keresztút, 18:00 órakor kezdődik a Szertartás. Nagypéntek szigorú böjti nap! Ezen a pénteken nem lesz Oratórium!
  • Húsvéti vigília: 20:00 órakor kezdődik a feltámadási szertartás és a Szentmise.Gyertyát hozzunk magunkkal! A Szentmise után ételszentelés és agapé lesz!
  • Ne feledkezzünk meg róla, hogy március 27-én éjjel megkezdődik a nyári időszámítás! Az órákat jövő vasárnap hajnali 2-ről 3-ra kell állítani. Így Húsvétvasárnapra virradóra egy órával kevesebbet alhatunk!
  • Húsvétvasárnap (márc. 27.) reggel 8:00 órakor és 9:30 órakor lesznek Szentmisék. 
  • Húsvéthétfőn (márc. 28.) reggel 8:00 órakor lesz Szentmise. ~Köszönjük azoknak a híveknek az áldozatkészségét, akik a héten kerestek időt arra, hogy kimenjenek a természetbe és gyönyörködjenek, örüljenek a teremtett világ gazdagságának. Ferenc pápa „Áldott légy” enciklikájának szellemében a Nagyhéten arra buzdítjuk a kedves híveket, hogy az előttünk álló ünnepen tegyenek valamit azért, hogy a környezetünkben élő szükséget szenvedők is méltón ünnepelhessenek!

A hirdetések PDF formátumban letölthetők innen.